Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 28 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Nike maakt de Air Max 90 eindelijk waterdicht met GORE-TEX

Na de Air Force 1 heeft nu ook Nike Air Max 90 een GORE-TEX makeover gekregen. Daardoor zijn deze klassieke sneakers nu eindelijk waterdicht en de juiste stappers tijdens regenachtige dagen.

GORE-TEX is een waterdichte stof, die in 1969 per toeval werd ontdekt door Bob Gore. Gore’s vader Bill vroeg Bob om een nieuw soort loodgieterstape te maken. Zij maakten daarvoor gebruik van PTFE (PolyTetraFluorEtheen), tegenwoordig beter bekend als Teflon. Deze kunststof werd eerder gebruikt om elektronica te isoleren. Bob ontdekte dat een verhitte strook PTFE uitrekte tot acht keer de oorspronkelijke lengte. De opgerekte folie van PTFE brak niet, bleek niet poreus en vormde een sterk materiaal. De rest is geschiedenis.

Nike Air Max 90 GORE-TEX

Tegenwoordig wordt het materiaal veel gebruikt in kleding. Denk aan lichte regenjacks, skikleding, hardloopkleding en nu dus ook sneakers, zoals je in deze top 5 al eens zag.

nike air max 90 gore-tex, regen, regendagen, sneakers, herfst, winter, 2022, zij

Verschillende modellen van Nike behoorden al tot de GORE-TEX line-up, maar de door Tinker Hatfield ontworpen Air Max 90 schitterde nog van afwezigheid. De klassiekers staan om veel bekend, maar niet bepaald om hun waterdichtheid. Tot nu, zoals je begrijpt.

Waterdichte sneakers die regen trotseren

Met de Nike Air Max 90 GORE-TEX hoef jij je volgens het sportmerk geen zorgen te maken om natte voeten tijdens regenachtige dagen. De colorway ‘Anthracite/Pure Platinum’ past geheel in het regenthema, en is een mix van de kleuren blauw, zwart, grijs en wit. Een exacte releasedatum moet nog worden onthuld, wel is bekend dat de waterdichte sneakers dit najaar op de markt verschijnen. Hou de website van Nike in de gaten.

nike air max 90 gore-tex, regen, regendagen, sneakers, herfst, winter, 2022, voor

Check ook de winterse GORE-TEX collectie van Vans. En nu je toch aan het shoppen bent in voorbereiding op het regenseizoen dat maar niet losbreekt, check dan de 100 Year Hoodie. Dat is inderdaad een waterdicht kledingstuk dat je hele leven meegaat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.