Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 28 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe sneakers week 43: New Balance 990v3, Off-White x Nike en meer

Hier zijn de meest opvallende nieuwe sneakers en releases van week 43. Met deze week onder meer aandacht voor de Off-White x Nike Air Force 1 Mid van ontwerper Virgil Abloh. Zo’n beetje de heilige graal onder sneakerliefhebbers.

Verder in de top 5 van deze week een AF1-kopie van Gucci, Veja Venturi, UNO x Nike Air Force 1 en de overheerlijke New Balance Made in USA 990v3.

1. New Balance Made in USA 990v3

New Balance Made in USA 990 v3, nieuwe sneakers, week 44, 2021
(Afbeelding: New Balance)

Hier is de nieuwe versie van de Made in USA 990. Het rode lipje met ‘Version 3’ en de rood-witte belettering laten nog maar eens zien hoe details een complete schoen kunnen upgraden. Vanaf volgende week te koop voor 250 euro, maar je kunt je nu alvast inschrijven.

2. Off-White x Nike Air Force 1 Mid

Als modeontwerper Virgil Abloh zich bemoeit met sneakers, dan kun je er vergif op innemen dat er een hype ontstaat. Zo ook rond de Off-White x Nike Air Force 1 Mid. Dit is dus hoe de heilige graal in sneakerland er uitziet. De een omarmt deze schoenen blind, de ander vervloekt ze. In zijn Instagram-post legt de ontwerper de achterliggende gedachte uit. Een releasedatum is nog niet bekend, vermoedelijk volgt die op de dag zelf als een verrassing.

3. Veja Venturi

veja venturi, trail
(Afbeelding: Veja)

Dan een paar sneakers die je zowel in de natuur als in de stad kunt dragen. Het model VEJA Venturi is een combinatie tussen een lifestyle- en trailschoen. Gespot bij Arket voor 145 euro. Onze favoriet is dit donkergroene model met rode outdoorveters, maar ze zijn ook beschikbaar in meer modieuze kleurcombinaties.

4. Nike AF1-kopie van Gucci

gucci, nike air force 1, nieuwe sneakers, releases, week 43, 2021
(Afbeelding: Gucci)

De makers van Gucci moeten bijna wel inspiratie op hebben gedaan uit de Nike Air Force 1, die tot ‘s werelds meest verkochte sneakers behoren. De prijs is alleen wat anders. Voor deze luxe designstappers betaal je 650 euro. Verkrijgbaar in meerdere kleuren.

5. UNO x Nike Air Force 1

UNO x Nike Air Force 1, sneakers, groen
(Afbeelding: Nike)

Om af te sluiten met een echte Nike Air Force 1, maar wel een speciale versie. Met dit model wordt het 50-jarige bestaan van het kaartspel UNO gevierd. Lees en bekijk hier meer.

Nieuwe sneakers van vorige week

Bekijk hier de nieuwe sneakers van vorige week, inclusief de nieuwe Nike Air Jordan 1 Low.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.