Pim Jansen
Pim Jansen Sneakers 25 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nike viert 50 jaar UNO met speciale Air Force 1-sneakers

Het kaartspel UNO is jarig, en dat wordt gevierd met een bijzonder paar sneakers. Check deze speciale editie van de Nike Air Force 1. Toegegeven: ze zijn foeilelijk, maar toch wil je ze hebben.

Vroeger waren we gewoon lekker aan het pesten, maar de generatie van nu speelt UNO. Althans, dat dachten we altijd. Ware het niet dat het spel al vijftig jaar bestaat en wereldwijd het meest gespeelde kaartspel is. Dat verdient een eigen paar sneakers, zo blijkt

UNO x Nike Air Force 1

Je hebt collabs waarin de samenwerking op abstracte wijze terugkomt en collabs die zonder poespas letterlijk laten zien waar het om draait. Deze sneakers behoren tot de laatste categorie.

UNO x Nike Air Force 1, sneakers, groen
(Afbeelding: Nike)

Het blauw, geel, rood en groen uit het kaartspel valt direct op. Deze kleuren worden aangevuld met zwart en wit, die tevens terugkomen op de kaarten uit het jarige spel. De UNO x Nike Air Force 1 is een overduidelijke verbeelding van het kaartspel. En als je goed zoekt, vind je ook nog wat details, zoals de ’50’ op de binnenzool.

Wanneer de sneakers op de markt komen, is niet bekend. Maar het zou vreemd zijn als dat niet al in 2021 gebeurt, te weten dat UNO dit jaar zijn vijftigjarige jubileum viert. Het is nog even afwachten of de schoenen ook uitkomen voor volwassenen. We houden je op de hoogte, hou deze overzichtspagina in de gaten.

Meer unieke AF1-varianten

De Nike Air Force 1 behoort al jaren tot de meest populaire sneakers op aarde. De UNO-versie is dan ook niet de eerste speciale editie. Check ook de versies in samenwerking met Space Jam, het Nigeriaanse voetbalelftal, Louis Vuitton, Supreme en Colin Kaepernick.

UNO x Nike Air Force 1, sneakers, geel
(Afbeelding: Nike)
UNO x Nike Air Force 1, sneakers, geel
(Afbeelding: Nike)

Geen idee wat voor spel UNO is? Welnu, het is een soort pesten, maar dan met een simpeler vormgegeven kaartspel. Bepaalde getallen hebben een betekenis, en voor je laatste kaart moet je de naam van het spel roepen. Lees hier meer over de spelregels.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.