Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 5 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Nike Air Force 1-sneakers vormen ode aan Nigeriaans elftal

Iedere week lanceert Nike wel een paar nieuwe sneakers. Deze week valt vooral de Air Force 1 React op. De NAIJA-schoenen vormen een ode aan het Nigeriaanse elftal.

Nigeria is een land vol problemen en afschuwelijke groeperingen. Eén van de weinige lichtpuntjes is het Nigeriaanse voetbalelftal. De prestaties zijn de laatste jaren niet om over naar huis te schrijven, maar de uitstraling is nog altijd subliem.

Nike Air Force 1 React-sneakers

Dat deze Nike Air Force 1 React-sneakers een eerbetoon vormen aan het overwegend groen geklede Nigeriaanse elftal, straalt er aan alle kanten af. De opvallende print op de sneakers sluit aan bij het nieuwe thuisshirt en uitshirt van Nigeria. Het oversized Swoosh-design, de grote ‘AIR’ op de middenzool en het nieuwe patroon op de zool vernieuwen de klassieke look, terwijl de de Nike React-technologie voor meer comfort zorgt dan je gewend bent van de klassieke AF1.

nike air force 1 react, sneakers, nigeria, nigerians elftal
(Afbeelding: NikeNL)

De sneakers beschikken over verschillende details die naar het Nigeriaanse elftal hinten. Zo staat er NAIJA op de tong. Dit is een andere naam voor Nigeria en het voetbalelftal wordt vaak zo genoemd. Op de inlegzool staat het logo van de Nigeriaanse voetbalbond. Verder vallen de reflecterende elementen op.

De stijl van het Nigeriaanse elftal

Op dit moment staat het Nigeriaanse elftal op plek 29 van de FIFA World Ranking, maar wat betreft stijl staan ze al jaren bovenaan. Niet voor niets werden het recordbrekende WK-shirt en bijbehorende kledinglijn vorig jaar opnieuw gelanceerd. Het ontbrak hem alleen nog aan deze Nike Air Force 1 React-sneakers, die je nu voor 119,99 euro koopt.

nike air force 1 react, sneakers, nigeria, nigeriaans elftal
(Afbeelding: NikeNL)
nike air force 1 react, sneakers, nigeria, nigeriaans elftal
(Afbeelding: NikeNL)

Sinds de jaren 90 heeft het Nigeriaanse elftal zich bijna voor ieder WK gekwalificeerd, daarvoor nog nooit. Lees in dit artikel wat voor invloed de Nederlandse trainer Clemens Westerhof daarop heeft gehad.

⚽️ Check ook: 7 stijlvolle voetbal x fashion collaborations

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Nike Air Force 1-sneakers vormen ode aan Nigeriaans elftal
Sluiten