Willem Leijgraf
Willem Leijgraf Glory 25 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Bloed, zweet en spektakel: de hoogtepunten van Glory Collision 3

Het jaar 2021 van Glory begon met Rico Verhoeven en eindigde ook weer met The King of Kickboxing. Maar Glory: Collision 3 was veel meer dan alleen Verhoeven vs Saddik. We blikken terug op een spectaculaire en vooral bloederige avond vol hoogtepunten.

In de heavyweight-divisie was het als eerst de beurt aan de man die Badr Hari vorig jaar nog een gebroken neus sloeg: Benjamin Adegbuyi. Het trainingsmaatje van Rico Verhoeven nam het op tegen de Kroaat Antonio Plaziblat.

Verrassing in het Glory zwaargewicht

Waar Adegbuyi stabiel oogde, sloeg Plaziblat hem van z’n sokken. De eerste ronde overleefde de Roemeen maar net. In de tweede ronde had Plaziblat aan een halve minuut genoeg om de klus te klaren. De Kroaat vestigt zich met deze overwinning definitief tussen de grote jongens.

Vervolgens was het de beurt aan rijzende ster Hamicha. In een maand waarin zijn tegenstander bijna ieder week leek te veranderen, stond hij uiteindelijk tegenover Fransman Samuel Dbili.

Een nieuwe publiekslieveling

De Nederlands-Marokkaanse kickbokser had in al zijn Glory-partijen nooit langer nodig dan één ronde en liet er deze keer ook geen gras over groeien. Hamicha zette veel druk en gaf zijn tegenstander geen schijn van kans.

Uiteindelijk waren de aanvallen van Hamicha op het lichaam van Dbili genoeg voor de winst. De leverstoten werden de Fransman overduidelijk te veel. De scheidsrechter greep uiteindelijk in toen Hamicha zijn tegenstander voor de derde keer naar de grond had gewerkt. Een staande ovatie van het publiek volgde, waarna Hamicha om een titelgevecht vroeg.

Ex-UFC-vechter maakt Glory comeback

Eigenlijk zou legende Alistair Overeem na tien jaar afwezigheid zijn return maken in de ring, maar een blessure gooide roet in het eten. Glory schakelde razendsnel, schoof in de programmering en toverde een andere legende uit de hoge hoed. Voormalig light heavyweight kampioen Gokhan Saki keerde terug voor zijn eerste kickbokspartij sinds 2014.

Saki stond tegenover de Brit James McSweeney en was op een missie. Waar het even leek of de Brit Saki te pakken had, herpakte de Turk zich en schopte hij de benen van McSweeney tot moes. De eerste ronde overleefde zijn tegenstander nog, maar in de tweede ronde kreeg Saki het voor elkaar. McSweeney kon letterlijk niet meer op zijn benen staan na een spervuur aan legkicks.

Saki vierde deze overwinning met vriend Badr Hari, die aanwezig was om commentaar te geven. De blijdschap spatte er van af bij de Nederlands-Turkse oud-kampioen en hij was blij om weer terug te zijn bij Glory.

Rico Verhoeven: de gehavende King of Kickboxing

Als laatst was het de beurt aan The King of Kickboxing en The Goliath. Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik stonden al twee keer eerder tegenover elkaar en wonnen beide één keer. Nu kon er een definitieve winnaar worden bepaald.

De partij begon met Rico Verhoeven die aftastte met zijn schijnstoten. Het bracht Ben Saddik niet van de wijs. En alhoewel Verhoeven niet slecht oogde, deelde Ben Saddik wel twee rake stoten uit. Het leek zelfs alsof The King of Kickboxing neer ging aan het einde van de eerste ronde. Hij werd gered door de bel.

De tweede ronde rook Ben Saddik bloed en hij zorgde er ook eigenhandig voor dat dit bloed tevoorschijn kwam. Een rake stoot landde op Verhoeven’s linkeroog. De Glory-kampioen ging naar de grond, kreeg acht tellen en moest gehavend de strijd weer aan. Ben Saddik probeerde het gevecht te beëindigen, maar Verhoeven toonde zijn absolute vechtershart. Met een bebloed gezicht en opgezwollen oog sloot Verhoeven de tweede ronde af.

Fitheid boven brute kracht

De derde ronde begon nek-aan-nek, maar al snel werd het een strijd van de fitste. En de fitste is altijd Rico Verhoeven. Waar hij in het begin van ronde drie nog moeite leek te hebben met zijn oog en de kracht van Ben Saddik, trok hij later het gevecht naar zich toe. Ben Saddik was uitgeput, hing in de touwen en werd door de bel gered. Na de bel moest hij ook nog een klap incasseren van de Glory-kampioen. Hier kreeg Rico Verhoeven nog een reprimande voor.

De schade na afloop:

De reprimande voor Verhoeven zorgde niet voor meer energie bij Ben Saddik. In tegendeel zelfs. Verhoeven werkte de Belgisch-Marokkaanse vechter naar de grond en na acht tellen zwaaide de scheids het gevecht af. Verhoeven werd uitgeroepen tot winnaar via TKO en mag zich nog steeds Glory-kampioen noemen na zijn tiende(!) titelverdediging.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.