Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 28 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin zakt op weg naar maandrecord: twee mogelijke scenario’s

Na het absolute record van 67.000 dollar (bijna 58.000 euro) is de val van Bitcoin ingezet, al klinkt dat misschien een beetje te dramatisch. De grote vraag: komt de hoogste maandsluiting ooit in gevaar?

De koers van Bitcoin volgen is deze dagen even spannend als de Netflix Original Squid Game. Beide behoorlijk onvoorspelbaar en willekeurig, alleen vallen er in de crypto-wereld geen doden.

Bitcoin zakt 6% na record

Het absolute record mag dan gebroken zijn, de hoogste maandafsluiting dateert nog steeds uit mei dit jaar. Destijds was de maandsluiting 58.800 dollar (ongeveer 50.700 euro). Nu, op weg naar de recordmaandsluiting, zet de digitale munt de val in. Op het moment van schrijven staat de koers nog altijd op 60.971 dollar (52.536 euro), maar de grafiek wijst naar beneden.

Kopen, verkopen of niets doen? Twee scenario’s

Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af of dit het moment is om te kopen, verkopen of niets te doen. Dat laatste wordt door veel experts aangeraden, die Bitcoin niet zien als een sprinter, maar als een marathonloper.

Kort gezegd zijn er twee scenario’s, te beginnen met de positieve. Dan hebben we het over een fake-out, een nepbeweging in de koers. In dit geval zou dat betekenen dat de koers voor een zeer korte periode zakt, om daarna weer de weg omhoog in te zetten. Volgens BTC Direct klimt de Bitcoin-koers in dit scenario in no-time weer tot 60.000 dollar.

Dan het negatieve scenario: de koers zakt verder. Volgens BTC Direct is 53.000 dollar (45.713 euro) in dat geval een aannemelijk scenario. Boven deze prijs heeft Bitcoin een totale marktwaarde van meer dan 1 biljoen dollar. Het is aannemelijk dat traders dit niveau willen verdedigen.

Goed, het blijft speculeren. De enige regel is dat je alleen moet instappen met geld dat je echt kunt missen. Daarover gesproken: lees hier over de miljarden die China misloopt sinds de Bitcoin-ban.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.