Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 31 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Top 5 sneakers van week 13: gratis New Balance, Puma en meer

Het was weer een interessante sneakerweek. Zo kwam er in week 13 van 2024 een retro comeback van de Puma Easy Rider uit, was het Nike Air Max Day 2024 en deelden we en passant nog gratis New Balance 1906-sneakers uit. Psst, je maakt kans tot en met 4 april.

Vergeten we nog bijna de stijlvolle nieuwe Adidas Spezial en de outdoorversie van New Balance 990v4. Nee, die geven we niet gratis weg.

Top 5 sneakers van week 13 in 2024

Het volledige overzicht van de sneakers die afgelopen week zijn uitgelicht op Manners.

New Balance Made in USA 990v4 met outdoorveters

Iets meer dan een maand geleden verkozen we deze gebroken wit met grijze editie van de 990v4, met zwarte details, tot sneakers van de dag. Zeer stijlvolle schoenen, maar alleen bij mooi weer, gezien de besmettelijkheid.

Deze nieuwe edities lenen zich juist meer voor de avonturierslook van tegenwoordig. Komt vooral door de combinatie van de zwarte zool en de outdoorveters, veters zie je ook in klassieke bergschoenen ziet. Zowel de macadamianootwitte editie (ze verzinnen wat tegenwoordig) als de arctisch blauwe editie (waarvan akte) koop je vanaf 28 maart voor 240 euro.

Nike Air Max Dn

Nike Air Max Day ging weer gepaard met een compleet nieuw paar sneakers. Ditmaal dus de nieuwe Dn-uitvoering, die ‘technologie introduceert die je nog nooit eerder hebt gezien of gevoeld’, zo belooft het merk.

Nike Air Max Dn All Night Air Max Day 2024 sneakers schoenen
(Afbeelding: Nike)

Onder je voet huisvest Nike twee luchtkamers die met elkaar in verbinding staan. Een onder je hak en een onder je voorvoet. De kamer onder je hak staat onder hogere druk tot het moment dat je over je voet rolt, is het idee. Een stap zetten zou hierdoor veel comfortabeler zijn.

Uiteraard gaat et bij Nike om meer dan enkel techniek. Ze moeten we vooral goed uitzien en dat weten de ontwikkelaars zelf ook wel. Daarom worden de schoenen in verschillende kleurencombinaties uitgebracht.

Air Max Day 2024 vier je dus met deze Nike Air Max Dn die vanaf nu te koop zijn voor je 169,99 euro. Kinderversies koop je voor 134,99 euro. Loop je liever in New Balance-sneakers?

Gratis New Balance 1906

Verkozen we de New Balance 1906 op 13 maart op nog tot sneakers van de dag, nu geven we ze cadeau. En dan nog een model naar keuze ook.

gratis new balance 1906r multi sneakers
1906R ter waarde van 170 euro (Afbeelding: New Balance)

Het laatste wat we willen, is om jou, onze trouwe lezer, te stylen. Des te meer voldoening halen we eruit om je te verrassen met iets waar je echt wat aan hebben: schoenen in een stijl die je zelf uitkiest. Win de gratis schoenen HIER.

Adidas Spezial

Adidas Spezial in nieuwe kleuren

De Spezial is naast de Samba hét Adidas-model van nu. Het zijn ook de favoriete sneakers van voormalig Oasis-frontman Liam Gallagher, die zelfs zijn eigen editie heeft. Maar dat is allemaal zij-informatie.

We komen ter zake. De Adidas Spezial, ooit ontworpen als handbalschoen, is deze week in een aantal nieuwe kleurcombinaties gelanceerd. Onze favoriet is de lichtblauw met lichtgele editie op een gumzool. Heeft ook te maken met dit privé-eiland met huis in Zweden dat we voor een prikkie willen kopen. De sneakers zijn met 110 euro ook niet duur. De andere kleuren vind je via de prijslink

Puma Easy Rider ‘Vintage’

Een grote hit in de jaren 70, weer helemaal hot tijdens het begin van deze eeuw en nu zijn ze wéér terug. Zelf droegen we de rode editie van deze Puma-sneakers rond het jaar 2000 naar onze eerste trance- en technofeesten als Innercity. En naar school natuurlijk. Nu overwegen we de Easy Rider ‘Vintage’ opnieuw, maar misschien ook wel in het zwart.

Deze klassieke Puma-sneakers zijn vooral herkenbaar door de nopjeszool, die doorloopt tot op de hiel. Het suède en de gouden belettering op de Easy Rider ‘Vintage’ maakt de 70’s retro look compleet. Nu te koop voor 109,95 euro in de kleuren rood, zwart, geel-blauw en roze.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.