Coen Grutters
Coen Grutters Rijk en Beroemd 31 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit heeft Beyoncé nu al verdiend met countryhit Texas Hold ‘Em

Anderhalve maand geleden verraste popicoon Beyoncé de muziekwereld met haar countrynummer Texas Hold ‘Em tijdens de Super Bowl. Zelfs in dit genre weet Queen Bey een absolute wereldhit te scoren. Maar hoeveel geld verdient ze er eigenlijk aan?

Het nummer kwam op 11 februari uit als onderdeel van haar achtste studioalbum Cowboy Carter en was direct onderwerp van gesprek. Niet vreemd, country is een overwegend ‘wit’ muziekgenre waar men Beyoncé als vrouwelijke, zwarte popster niet verwacht had. Evengoed werd het nummer door iedereen omarmd. Het is zelfs een nummer 1-hit in de Amerikaanse countrychart, waarmee Beyoncé de eerste zwarte vrouw is die dat flikt.

Opbrengsten van countryhit Texas Hold ‘Em

Hoewel het lastig is om te bepalen hoeveel Beyoncé heeft verdient aan het nummer, kunnen we wel een inschatting maken. Het nummer heeft momenteel zo’n 212 miljoen streams behaald op Spotify.

Volgens de website Ditto Music zou Spotify artiesten in 2024 zo’n 0,003 tot 0,005 dollar per stream betalen. Als dat ook voor Beyoncé geldt en we het omrekenen naar euro’s, zou dat neerkomen op zo’n 600.000 tot 1 miljoen euro. Let wel, hier moeten dan ook nog de songwriters, het label en de producenten van betaald worden.

Wereldtournee als geldmachine

Toch is dit bij lange na niet alles wat de wereldster eraan overhoudt. Texas Hold ‘Em wordt bijna non-stop op de radio gedraaid en is ook bij andere streamingsdiensten te beluisteren. En op YouTube staat de teller op 24 miljoen streams. Toch zullen de dollars pas echt binnenstromen als ze weer op tournee gaat.

Tijdens de Renaissance World Tour van vorig jaar werden bijna 2,8 miljoen kaarten verkocht, waarmee maar liefst 580 miljoen dollar (omgerekend 538 miljoen euro) werd verdiend. Volgens Forbes hield ze er persoonlijk (na belastingen) zo’n 100 miljoen dollar aan over (omgerekend zo’n 93 miljoen euro).

Het vermogen van Beyoncé

Dat liegt er niet om. Beyoncé behoort dan ook tot de rijkste artiesten ter wereld. Op dit moment bedraagt haar vermogen volgens Forbes circa 800 miljoen dollar, wat neerkomt op ruim 742 miljoen euro. Daarmee doet ze het beter dan deze superster die 1,5 miljoen dollar per optreden verdient, maar geen rooie cent heeft.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.