Coen Grutters
Coen Grutters Geld & Carrière 31 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Goedkoopste Funda-woning van Nederland blijkt vrijstaand huis

Wat krijg je als je de goedkoopste woning op Funda koopt? Een portiekflatje? Een studiootje? Fout, het blijkt namelijk een vrijstaand huis te zijn.

We hoeven je niet te vertellen dat de huizenmarkt onder druk staat. Veel jongeren kunnen geen woning vinden en dat is niet zo gek nu een gemiddeld huis je meer dan 420.000 euro kost. Deze vrijstaande woning kost een fractie daarvan.

Vrijstaand huis op Funda voor 85.000 euro

Het huisje staat in het Groningse Ter Apelkanaal, een dorpje naast Ter Apel (waar je door alle ophef zelfs villa’s voor weinig koopt). Tja, wie goedkoop wil wonen, moet het ver van de bewoonde wereld zoeken. Anders is dat in Zweden, waar dit privé-eiland met huis én gastenverblijf vlakbij Stockholm voor een opmerkelijk laag bedrag te koop staat.

Maar goed, terug naar Nederland. Het woonoppervlak van 68 vierkante meter houdt misschien niet over, maar over de perceelgrootte hebben we niets te klagen. De totale lap grond is maar liefst 680 vierkante meter groot. En voor dat alles betaal je – hou je vast – 85.000 euro.

Goedkoopste woning van Nederland is klushuis

Uiteraard heeft dat zachte prijsje een reden. Aan het Funda-huis moet namelijk nog het nodige gebeuren, zo maakt de advertentietekst duidelijk. “De woning verkeert in matige staat en moet volledig gerenoveerd of gesloopt worden”, schrijft de makelaar.

Deze villa koop je voor gemiddelde huizenprijs vlakbij Duitse grens

Over het interieur valt op basis van de beperkte foto’s weinig te zeggen. Wel meldt de makelaar dat de woonkamer is voorzien van een houtkachel. Op de plattegrondtekening is te zien dat alle ruimten afzonderlijk zijn. Geen woonkeuken dus. Ook tussen de badkamer en het toilet zit een scheidingswand.

Misschien kun je nog een paar muurtjes slopen tijdens de renovatie. Ook de langgerekte, maar verwilderde achtertuin verdient wat aandacht. Tja, dat gaat in de papieren lopen. Maar goed, je hebt vast nog wat budget over als je het goedkoopste Funda-huis van ons land koopt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.