Coen Grutters
Coen Grutters Geld & Carrière 1 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Het vermogen van Kimbal Musk, de ‘arme broer’ van Elon Musk

Elon Musk behoort al jaren tot de rijksten der aarde. Afhankelijk van hoe het met de aandelenkoers van Tesla gaat, mag hij zich soms zelfs de allerrijkste persoon ter wereld noemen. Maar hoe doet de rest van de familie Musk het eigenlijk?

Elon Musk werd 52 jaar geleden geboren in Zuid-Afrika als zoon van model Maye Musk (75 jaar) en ingenieur Errol Musk (78 jaar). Hij was niet de enige mini-Musk in het gezin. Aan de eettafel zaten ook broertje Kimbal Musk en zijn zus Tosca. Later kwamen daar nog de stiefzussen Jana, Alexandra en Asha bij.

Bedrijf samen met Elon Musk

Kimbal en zijn één jaar oudere broer Elon richtten in 1995 het softwarebedrijf Zip2 op, dat de broers vier jaar later verkochten voor 307 miljoen dollar. Later investeerde Kimbal ook in x.com (what’s in a name?), een bedrijf van zijn broer Elon dat we nu kennen als PayPal. Na x.com te hebben verkocht, zette Elon Musk zijn zinnen op Tesla, waar hij de échte oprichters en CEO weg pestte.

Ook hier stapte Kimbal Musk aan boord… Of aan board. Het broertje van Elon zit namelijk ook in het bestuur van de EV-fabrikant. De cv-gelijkenissen stoppen daar nog niet, want Kimbal zit eveneens in het bestuur van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon.

Het vermogen van Kimbal Musk

Kimbal voelde echter ook de drang om iets voor zichzelf te doen. Hij opende in 2004 zijn eerste restaurant en bezit inmiddels een restaurantketen.

Toch komt het gros van zijn vermogen voort uit zijn vele Tesla-aandelen. In 2021 schatte Forbes zijn vermogen in op ongeveer 650 miljoen euro. Een megabedrag, maar een schrijntje vergeleken met het fortuin van ruim 180 miljard euro dat zijn broer Elon Musk bezit.

Rest van de familie

Ook de rest van de familie Musk heeft niets te klagen. Het vermogen van Maye Musk, moeder van het Elon, Tosca en Kimbal Musk, wordt geschat op meer dan 40 miljoen euro. Mochten die miljoenen ooit opraken, dan staan haar zoons vast garant.

Ook zus Tosca kan bijspringen. Ze is filmmaker en heeft ook een eigen bedrijf. Haar vermogen wordt door de South China Morning Post geschat op bijna 160 miljoen euro. Bij lange na niet zoveel als Elon Musk op de bank heeft staan, maar één ding is duidelijk: het gaat de familie Musk voor de wind.

Vader Elon Musk heeft kinderen met zijn stiefdochter

Over vader Errol, met wie Elon geen warme banden heeft, is weinig bekend. Misschien komt de moeilijke vader-zoonrelatie door het feit dat Errol Musk met zijn stiefdochter datete en zelfs twee kinderen met haar heeft. Maar dat is een juicy verhaal op zichzelf.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.