Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 16 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Asics GEL-Quantum Kinetic

Het is bijna weekend, dus we schotelen je alweer het laatste paar sneakers van week 7 in 2024 voor. Vandaag aandacht voor de Asics GEL-Quantum Kinetic, een ultieme premium-schoen.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Nu een paar stappers voor de sneakerfreaks die niet kijken op een centje meer of minder en gewoon iets kwalitatief goeds om hun voeten willen.

Asics GEL-Quantum Kinetic

We quoten Asics, want deze sneakers verdienen enige technische uitleg.

In de GEL-Quantum Kinetic wordt experimenteel design gecombineerd met functionele details, zodat je de schoen dagelijks kunt gebruiken. Het bovenwerk is samengesteld uit panelen van synthetisch leer en doorschijnend mesh voor extra comfort. De geavanceerde look is geïnspireerd door iconische hardloopfranchises, zoals de NIMBUS, KUSHON, KINETIC en KINSEI; allemaal GEL-series.

Bij de constructie van de tussenzool leunden we op de kennis van het ASICS Institute of Sport Science. De SCUTOID GEL-technologie in de zool heeft een compacte 3D-geometrie en een structuur buiten de as. Deze zoolindeling zorgt voor een betere schokdemping in dagelijkse situaties, bijvoorbeeld als je forenst naar je werk in de stad of als je langere tijd moet staan.”

Lang verhaal kort: Asics GEL-Quantum Kinetic is een nogal exclusieve schoen. Je betaalt dan ook 260 euro voor deze stijlvolle Japanse sneakers. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar onze favoriet is deze Mid Grey/Pure Silver.

Sneakers in samenwerking met Kenzo

Meer van de kleuren dan het eeuwige zilver en grijs? Check dan de vorige week gelanceerde Kenzo-collab, die de Asics Gel-Kayano 20-sneakers een unieke look heeft gegeven.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.