Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Televisie 16 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Films op tv dit weekend: Chris Pratt, Jennifer Lawrence en meer

Met een markeerstift de tv-gids door, op zoek naar de beste films die op tv komen. Dat doet toch niemand meer? Wij bij Manners wel. Dit zijn de films in het weekend van 16, 17 en 18 februari waar wij uitroeptekens bij in de kantlijn hebben gekriebeld.

Omdat de films die we willen zien altijd op streamingdiensten komen waar we niet op zijn geabonneerd, schrijven we vlak voor ieder weekend over de beste films die gewoon op tv komen.

We houden het elk weekend bij drie topfilms, maar dit keer was het moeilijk kiezen. Onder andere de thriller Widows uit 2018 en de spaceklassieker The Martian uit 2015 haalden de schifting niet.

Films op tv in het weekend van 16, 17 en 18 februari

De drie films die ons lijstje van topfilms op tv dit weekend wél hebben gehaald, zijn van een gevarieerd allooi. Een op waarheid gebaseerde stuntfilm, een uit de duim gezogen ruimtefilm en een op een bestseller gebaseerde thriller.

The Walk (2015)

Net 5
Vrijdag, 20:30 – 22:50

Over een koord tussen de Twin Towers lopen. Zelfs al zou je het willen, dan kan het al 22,5 jaar niet meer. In 1974 kon het nog wel. Toen stak waaghals Phillippe Petit (gespeeld door Joseph Gordon-Levitt) met niets anders dan een stok, een touw en zijn katachtige evenwichtsorgaan de gapende diepte tussen de twee torens over. Een film over een technisch hoogstandje dat enorm veel moed vergde. Op IMDb scoort The Walk een heel degelijke 7,3.

Passengers (2016)

Veronica
Zaterdag, 22:50 – 1:05

Velen van jullie zullen schuimbekkend voor de computer zitten nu het kwartje begint te vallen dat Passengers wel gekozen is als filmtopper van het weekend, maar The Martian niet.

Ondergetekende zal zich nader verklaren. The Martian is misschien beter op basis van het script, maar ik kijk films secundair voor het script en primair omdat ze me vermaken. Dat doen Chris Pratt en Jennifer Lawrence veel meer dan die trage Matt Damon en zijn moestuintjes die hij de hele tijd opblaast (en dan weer opnieuw begint).

In Passengers zit Chris Pratt op een vlucht naar Mars. Het is de bedoeling dat hij deze reis net als de overige passagiers grotendeels in een slaapkist doorbrengt, want deze duurt 120 jaar. Chris Pratt wordt echter 90 jaar te vroeg wakker. Hoewel er minstens zoveel te doen is als op het leipste cruiseschip ter wereld, vindt hij 90 jaar eenzaamheid moeilijk te verkroppen. Chris overweegt zelfs zelfmoord. Totdat hij ziet dat Jennifer Lawrence in een andere slaapkist ligt. En wat doe je dan? Die kist open wrikken natuurlijk!

Trek je niks aan van die schandalige 5,7 op IMDb. Dit is een topfilm!

Inferno (2016)

RTL 7
Zondag, 20:00 – 23:00

Aangezien de verfilming van The Lost Symbol werd geannuleerd, is Inferno nog steeds het laatst verschenen deel van semioloog Robert Langdon (Tom Hanks) uit de boeken van Dan Brown. In Inferno is Langdon verwikkeld in een race tegen de klok om te voorkomen dat een gestoorde wetenschapper een virus loslaat, waarmee hij 1/3de van de mensen onvruchtbaar wil maken – als oplossing tegen overbevolking.

Niet eens zo’n slecht idee, denk je misschien, maar Robert Langdon vindt het wel een slecht idee. Hij zet alle zeilen bij om de catastrofe (of zegen) te dwarsbomen. Hiervoor moet hij zoals iedere film zijn kunsthistorische kennis gebruiken. Dit keer over Dante Alighieri, de dichter die voor ons beschreef hoe de hel eruitzag.

Alternatieve filmtip voor Netflix

Toch nog niet je abonnement van Netflix opgezegd? Kijk dan dit weekend naar deze omstreden Nederlandse oorlogsfilm vol actie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.