Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

De nieuwe Captain America was bijna de eerste Captain America

Marvel Studios had ons allemaal te pakken met de eerste aflevering van The Falcon and The Winter Soldier. ⚡️Pas op: dit artikel bevat spoilers voor de eerste aflevering van The Falcon and The Winter Soldier!

Die serie had eigenlijk de eerste MCU-show op Disney+ moeten zijn, maar de pandemie gooide roet in het eten. Daardoor kregen we eerst WandaVision voorgeschoteld. Een vreemde eend in de bijt. Tof, maar compleet anders dan wat je van de bioscoopfilms gewend bent.

The Falcon and The Winter Soldier

Wat dat betreft is The Falcon and The Winter Soldier echt een Marvel-film in serievorm, en op de beste manier mogelijk. Van de gevechten tot de internationale schaal: dit is high-end televisie ten top.

De eerste trailers en al het promotiemateriaal voor de Disney+ Original hadden al verraden dat de show vooral om een wereld zonder Captain America zou draaien. Steve Rogers was 106 aan het einde van Avengers: Endgame. Een oude opa, die het schild overdroeg aan Falcon.

Plottwist: de nieuwe Captain America

Fans rekenden op een serie waarin Falcon langzaam zou groeien in zijn rol als de nieuwe Captain America. Plottwist: aan het begin van The Falcon and The Winter Soldier leverde hij het schild juist in…bij een museum. Het einde van Captain America.

Nog een plottwist: aan het einde van de eerste aflevering stapte de Amerikaanse soldaat John Walker datzelfde museum uit, mét het schild en mét een Captain America-outfit. Ja, de Amerikaanse overheid heeft er geen gras over laten groeien en zelf de nieuwe Captain America gepresenteerd.

Het is een twist van jewelste en een toffe insteek die de verwachtingen voor The Falcon and The Winter Soldier op zijn kop heeft gezet.

Captain America en Bucky Barnes zijn (niet) ouder dan je denkt

The Falcon and The Winter Soldier Captain America
Wyatt Russell als de nieuwe Captain America (Afbeelding: Marvel Studios)

Wyatt Russell

John Walker, zoals het personage heet, wordt gespeeld door de 34-jarige acteur Wyatt Russell. Ja, de zoon van Kurt Russell, Guardians of the Galaxy-acteur.

Hij weet met verve een douchey Captain America neer te zetten, een personage waar je als kijker direct een hekel aan krijgt. De kans dat hij dan ook de onschuldige goeierik blijft is klein.

Nu blijkt echter dat de rol van Captain America allesbehalve nieuw voor de jonge acteur is. Sterker nog, zijn allereerste auditie ooit was voor de rol van Steve Rogers en daarmee dus Captain America in Captain America: First Avenger (2011). Dat maakte hij bekend tijdens de Amerikaanse ochtendshow Good Morning America. Uiteraard een show van Disney.

De cirkel is rond

Ja, dat lees je goed: als het allemaal anders was gelopen, dan was Wyatt Russell juist de Cap geweest van het Marvel Cinematic Universe. Dan was hij juist de oude man geweest die aan het einde van Avengers: Endgame zijn schild inleverde.

Marvel Studios besloot uiteraard voor Chris Evans te gaan. Wyatt Russell speelde sindsdien een aantal grote rollen in andere films en franchises, en werd daarmee steeds bekender in Hollywood. Nu, tien jaar later, is de cirkel rond: hij is alsnog gecast als Captain America, maar op een compleet andere manier.

De kans is klein dat hij aan het einde van The Falcon and The Winter Soldier nog steeds de rol van Captain America in handen heeft, maar daar zal Russell niet om treuren. Hij heeft alsnog zijn droomrol kunnen spelen.

Briljant. Hij licht in de onderstaande video zelf het bijzondere verhaal toe:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.