Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 15 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Neymar krijgt bizarre extra’s bovenop absurd salaris Al-Hilal

Ook Neymar heeft voor het grote oliegeld uit Saudi-Arabië gekozen. Al-Hilal heeft hem gekocht van Paris-Saint Germain en biedt hem bovenop een absurd salaris de secundaire arbeidsvoorwaarden die je bij een prins zou verwachten.

Neymar is de zoveelste voetballer die deze zomer naar het Midden-Oosten verkast om daar voor veel geld te voetballen. Eerst was het Cristiano Ronaldo die de stap zette. Deze zomer volgen onder Karim Benzema, Sadio Mane, N’Golo Kante en nog veel meer voetbalsterren. De een noemt het sportwashing, de ander ziet er de problemen niet van in; feit is dat de Saudi Pro League een sterrenensemble wordt komend seizoen.

Het salaris van Neymar per seconde

Nieuw in Saudi-Arabië is dus de Braziliaanse huilebalk Neymar. Hij gaat voetballen bij Al-Hilal, de aartsrivaal van het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo. De club legde al eens een 1,2 miljard voor Messi op tafel, maar ving bot. Dan maar iemand anders uit de ooit zo succesvolle MSN-aanval van FC Barcelona.

Dit verdient Messi met gespeeld vakantie vieren in Saudi-Arabië

Neymar heeft bij Al-Hilal getekend voor twee jaar. In die periode krijgt hij 160 miljoen euro aan salaris en dat is dus 80 miljoen euro per jaar. Om het in perspectief te zetten, rekenen we dit altijd even door tot op de seconde.

Salaris Periode
€ 80.000.000 Per jaar
€ 6.666.666,67 Per maand
€ 1.538.461,54 Per week
€ 219.178,08 Per dag
€ 9.132,42 Per uur
€ 152,21 Per minuut
€ 2,54 Per seconde

Dus of hij nou aan het shoppen, trainen, slapen of tuinieren is; Neymar krijgt in Saudi-Arabië iedere seconde 2,54 euro.

Bonus en secundaire arbeidsvoorwaarden bij Al-Hilal

Dat tikt inderdaad snel aan, maar bovenop het salaris bij Al-Hilal krijgt Neymar volgens Pubity Sport ook nog eens een zeer riante bonus per gewonnen wedstrijd en andere bizarre secundaire arbeidsvoorwaarden.

  • Privéjet die hij 24/7 ter beschikking heeft
  • Een enorme villa met personeel
  • € 80.000 euro bonus voor iedere gewonnen wedstrijd
  • € 500.000 bonus voor iedere social media-post of story waarin hij Saudi-Arabië promoot

Neymar wordt bij Al-Hilal teamgenoot van onder anderen Kalidou Koulibaly, Rúben Neves, zijn landgenoot Malcom en Sergej Milinković-Savić.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.