Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 15 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

McDonald’s lanceert vette skate-fanwear met Palace Skateboards

McDonald’s heeft een vette (of voor de jongere generatie: leipe) skate-collectie met fanwear uitgebracht. Ditmaal samen met Palace Skateboards, dat wel vaker onderdeel is van unieke collabs. Naast T-shirts en hoodies vind je ook dekjes en een zegelring in de collectie.

Net als Zeeman en Lidl brengt McDonald’s regelmatig fanwear uit. Soms een eigen collectie, andere keren juist een samenwerking met bijvoorbeeld BALR of Adidas. Ditmaal gaat het verder dan alleen kleding.

McDonald’s x Palace Skateboards

Je bent tenslotte niet voor niets een skateboardmerk. Juist, naast fanwear vind je ook hoogwaardige skateboards in deze collab. En een zegelring, maar dat terzijde.

De uitingen op social media worden overigens niet heel enthousiast ontvangen. “Dit is niet waar skateboarden voor staat. Dit is puur kapitalisme”, is een veel gelikte reactie. En: “Schaamteloos. Winst maken over de ruggen van kinderen met reclame voor giftig voedsel”. Dat is eerlijk gezegd een beetje de tendens, maar zo cynisch staan wij niet in de wedstrijd.

Fanwear, skateboard en zegelring

Wat je ook van het eten vindt, McDonald’s is cult en heeft een logo dat af en toe gewoon onderdeel moet zijn van een streetwear-collectie. De nieuwe fanwear beschikt een keer niet over grappige en opvallende items, maar uit kleding die je ook echt zou moeten dragen. Vooral dat witte T-shirt met kleine belettering is stijlvol, ons inziens. De grote M achterop de hoodies is dan juist weer zonde als je het ons vraagt, maar smaken verschillen. Feit is dat alle items een relaxte skateboardfit en goede kwaliteit hebben.

* Klik op een foto om door de items te swipen!

Zoals gezegd is er naast fanwear ook een reeks accessoires te vinden binnen de collab van McDonald’s en Palace Skateboards.

De items zijn verkrijgbaar via een QR-code in ‘As Featured In’ verpakkingen bij McDonald’s. Volgens Hypebeast is de collectie ook in Nederland verkrijgbaar, maar op de Nederlandse website en social media lezen we er nog niets over.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.