Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 sep 2022
Leestijd: 6 minuten

Netflix gaat los: 22 nieuwe trailers, aankondigingen en releasedata

Van meer Bridgerton en Squid Game tot The Witcher: Netflix heeft een barrage aan trailers, nieuwe aankondigingen en releasedata op de wereld losgelaten. We zetten alle grote onthullingen van Tudum voor je op een rijtje.

Afgelopen weekend vond voor de tweede keer Tudum plaats, een groot jaarlijks evenement van Netflix.

Netflix presenteert Tudum

‘Tudum’ is het geluid dat je hoort aan het begin van series en films op de streamingdienst, als het logo van Netflix in beeld komt.

Het is dus tevens de naam van een barrage aan aankondigingen, trailers en nieuwtjes. De streamingdienst ging ook afgelopen zaterdag weer los. Van Bridgerton en Chris Hemsworth tot The Witcher: dit zijn alle 22 grote updates van Tudum 2022. Kijk je liever het twee uur lange event terug? Dat kan hier.

Glass Onion: A Knives Out Mystery

Knives Out is nu een Netflix-franchise, en Daniel Craig is opnieuw aan boord als detective Benoit Blanc. Met een nieuwe cast en een nieuwe moordzaak is het weer tijd om op onderzoek uit te gaan. Netflix toonde tijdens Tudum een nieuwe clip. Glass Onion: A Knives Out Mystery komt uit op 23 december.

Dead to Me seizoen 3

Dead to Me is niet zo groot als bijvoorbeeld Stranger Things, Sex Education en andere series van dat kaliber. Toch heeft de zwarte komedie over een rouwende moeder die in een duister crimineel web belandt een trouwe fanschare. Voor hen had Netflix afgelopen zaterdag goed nieuws: het derde en laatste seizoen komt uit op 17 november. Een kersverse teaser maakt het feestje af.

Oxenfree op Netflix

Een game? Ja, een game. Je bent niet de enige die vergeet dat Netflix ook een opvallend degelijke lijst aan topgames aan abonnees aanbiedt. Voor niks, nada, noppes. We hebben in dit artikel een lijst met aanraders voor je op een rijtje gezet. Daar is nu Oxenfree bijgekomen, één van de beste indiegames van de afgelopen jaren. Bingo!

The Witcher seizoen 3

Het is nog veel te vroeg voor een trailer, maar de cast van The Witcher was wel aanwezig tijdens Tudum om ander goed nieuws te brengen. Naast een paar kijkjes achter de schermen bevestigden ze namelijk dat het derde seizoen van The Witcher in de zomer van 2023 uit zal komen.

The Witcher: Blood Origin

Maak je geen zorgen, fans van The Witcher. Het derde seizoen van de hitserie laat nog even op zich wachten, maar er komt al dit jaar meer live-action The Witcher naar Netflix. Dan hebben we het over de spin-off Blood Origin. Netflix kondigde tijdens Tudum een aantal castleden en een releasedatum aan: 25 december!

Dark 2.0?

De Duitse Original Dark zorgde ervoor dat Netflix meer ging investeren in internationale producties. Maar het was ook gewoon een ijzersterke serie. De makers van de show zijn binnenkort terug met een nieuwe serie: 1989, een historische thriller. De cast maakte tijdens Tudum bekend dat de Netflix Original op 17 november uit gaat komen.

Vikings: Valhalla seizoen 2

Netflix trakteerde fans van de Vikings-franchise afgelopen zaterdag op een eerste voorproefje op Vikings: Valhalla seizoen 2. Meer vikingen, meer actie, wat wil je nog meer?

Hellbound seizoen 2

De Zuid-Koreaanse horror-serie Hellbound was één van de beste Originals van 2021. Wat wil je ook, met Train to Busan-regisseur Yeon Sang-ho aan het roer. Gelukkig komt er meer Hellbound aan, zo maakte de streamingdienst afgelopen zaterdag bekend, in de vorm van een tweede seizoen! Voorlopig is er nog geen releasedatum bekend. Fans zullen het doen met een zeer korte teaser.

Guillermo del Toro’s Pinocchio

Guillermo del Toro levert later dit jaar voor Netflix zijn grote passieproject af: een stop-motion versie van Pinocchio. In plaats van een nieuwe trailer trakteert Netflix ons nu op een kijkje achter de schermen. En dat levert dankzij de bijzondere animatietechniek een intrigerende twee minuten op.

Heart of Stone

Gal Gadot komt opnieuw in actie voor Netflix in de thriller Heart of Stone. Het lijkt de zoveelste generieke actiethriller op de streamingdienst te gaan worden, maar hé, laten we niet te snel oordelen. Gadot, Jamie Dornan en Alia Bhatt zullen ergens in 2023 samen in de film te zien zijn. In de tussentijd trakteert de streamingdienst ons op een eerste voorproefje.

The Mother

Over vrouwelijke actiehelden gesproken. In The Mother is Jeniffer Lopez een huurmoordenaar die haar pensioen moet staken om haar dochter te redden. Ook een super cliché premisse, maar je kunt in ieder geval in mei 2023 op een achtbaanrit vol actie rekenen.

They Cloned Tyrone

Na Day Shift is Jamie Foxx ‘binnenkort’ te zien in nog een actiekomedie voor Netflix: They Cloned Tyrone. Samen met John Boyega en Teyonah Parris probeert zijn personage achter de duistere waarheid van een overheidsexperiment te komen. De eerste teaser oogt in ieder geval tof.

Wednesday

De Addams Family is terug, in de vorm van de spin-off Wednesday. De show focust op het gelijknamige lid van de familie, gespeeld door Jenna Ortega, terwijl ze haar eerste stappen in de kostschool Nevermore Academy zet.

Emily in Paris

De dochter van Phil Collins is terug voor een derde seizoen van Emily in Paris. Netflix kondigde middels een teaser meteen een releasedatum aan: 21 december.

Shadow and Bone seizoen 2

Nee, Netflix heeft nog steeds niet een releasedatum voor het tweede seizoen van Shadow and Bone bekendgemaakt. Fans moeten het doen met een kort voorproefje, een teaser.

Meer Bridgerton

Bridgerton is een megahit, en dat gaat Netflix flink uitmelken. Naast een derde seizoen in de pijplijn komt er ook een prequel-serie aan. Die heet Queen Charlotte, met in de hoofdrol India Amarteifo als het gelijknamige personage. Er is nog geen releasedatum bekend.

Enola Holmes is terug

Enola Holmes is terug! Millie Bobby Brown keert op 4 november terug als het zusje van Sherlock Holmes. Dit keer probeert ze haar eigen Detectivebureautje op te zetten. Maar ja, met zo’n beroemde broer is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Meer Squid Game!

Nee, Netflix is nog lang niet klaar om de eerste beelden van Squid Game seizoen 2 te droppen, maar fans kregen afgelopen zaterdag wel een kleine zoethouder voorgeschoteld. Dan hebben we het over onderstaande clip, een scène die uit het eerste seizoen is geknipt.

You seizoen 4

You is alweer toe aan zijn vierde seizoen. Op 10 februari komt de eerste helft uit, op 10 maart de tweede helft. In de tussentijd heeft Netflix een andere serie over een stalker voor je klaarstaan.

Chris Hemsworth in actie

Netflix heeft Extraction omarmd als dé nieuwe grote actiefranchise van de streamingdienst. Een trailer of releasedatum laten nog even op zich wachten, maar Chris Hemsworth trakteert je wel op een eerste kijkje achter de schermen. Hopelijk escaleert de boel niet tot Fast & Furious-achtige proporties…

The Outer Banks seizoen 3

The Outer Banks was en is een gigantische hit op TikTok. Netflix benadrukt dan ook maar al te graag dat er een derde seizoen aankomt van het tienerdrama. Een gloednieuwe teaser moet de fans even zoethouden, want er is nog geen releasedatum bekendgemaakt.

Alice in Borderland seizoen 2

Weet jij wat een ‘Super Teaser’ is? Wij ook niet, maar het goede nieuws is dat komende december al het tweede seizoen van Alice in Borderland naar de streamingdienst komt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.