Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix trolt DC’s The Suicide Squad met oudere versie

Het lukt Netflix de laatste tijd niet echt om hype te creëren rondom nieuwe Originals. Waar is de volgende Bridgerton? In plaats daarvan hebben we het vooral over andere streamingdiensten. Zoals HBO Max, waarop zeer binnenkort The Suicide Squad al te streamen is.

De nieuwe DC-film van Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn doet het erg goed. Wat de bioscoopomzet betreft verwachten analisten een record sinds het begin van de pandemie, maar ook recensenten zijn lyrisch. Op het moment van schrijven is het een van de best gerecenseerde superheldenfilms ooit.

Netflix vs. The Suicide Squad

Voor zover je het superhelden kunt noemen. Terug naar Netflix, want de streamingdienst kan het natuurlijk niet laten gebeuren dat zijn concurrent de spotlights steelt. Middels een ludieke tweet heeft Netflix zojuist The Suicide Squad getrold.

Ook Netflix heeft namelijk deze week een adaptatie van een bekende comic uitgebracht. Waar James Gunn zich baseerde op de fantastische Suicide Squad-comics van John Ostrander, heeft de Rode N een adaptatie van een andere DC-comic voor je klaar staan.

Dan hebben we het over The Losers uit 2010, van Sylvain White. Een op de gelijknamige comic gebaseerde film, met Idris Elba, Chris Evans, Zoe Saldana en Jeffrey Dean Morgan in de hoofdrol. DC, Idris Elba, comics: wat Netflix betreft hoef je niet naar de bioscoop te gaan. Laat The Suicide Squad lekker zitten!

Lekker overslaan

Ook The Losers gaat over mislukkelingen die op een dodelijke missie worden gestuurd. ““C.I.A.? N.S.A.? Special Forces? We’re not them— we’re the losers.” Dat The Losers deze week op Netflix verscheen zal geen toeval zijn. Het is een ludieke stunt, maar we raden je aan om vooral The Suicide Squad te gaan checken.

The Losers lijkt in Nederland namelijk niet op Netflix te staan. Daar hoef je ook niet om te rouwen, want ondanks de overeenkomsten is The Suicide Squad namelijk met afstand de betere film. Of, zoals filmrecensente Catherine Bray het destijds samenvatte: “Fatsoenlijke vertolkingen van de betrokken acteurs kunnen niet verhullen dat dit een holle snuisterij is. Maar als je in de stemming bent voor filmische junkfood, krijg je er misschien een kick van.” Ouch.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.