Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 7 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Zo fix je de irritante Netflix-storing met code 17377

We zijn geen Netflix, maar omdat we veel over films en series schrijven, krijgen we regelmatig de vraag hoe je de Netflix-storing met code 17377 fixt. U vraagt, wij draaien.

Er zijn verschillende type storingen op Netflix, die meestal makkelijk te verhelpen vallen. De meest voorkomende is een fout met de code 17377. Geen paniek, het ligt niet aan jou.

Fix de Netflix-storing met code 17377

De storing met code 17377 op Netflix wijst meestal op een probleem met je netwerk, waardoor je apparaat Netflix niet kan bereiken. De fout komt het meest voor tijdens het streamen op mobiele apparaten. Neem de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

1. Je smartphone of tablet opnieuw starten

Sinds computers bestaan zijn er twee instinctieve reacties op een storing: een klap geven op het apparaat of opnieuw opstarten. Vergeet dat eerste, maar de tweede oplossing werkt in de meeste gevallen. Even je iPhone, iPad of andere smartphone dan wel tablet opnieuw opstarten doet vaak wonderen. Zo simpel kan het zijn.

2. Controleer of je netwerk Netflix kan afspelen

Ook een veelvoorkomende oorzaak van deze Netflix-storing is een netwerk met bepaalde beperkingen of blokkades. Check de onderstaande mogelijke euvels bij code 17377.

Openbare netwerken:
Vraag op plaatsen met wifi, zoals een café, hotel of school, of videoservices als Netflix worden geblokkeerd.

Privénetwerken:
Kijk of je verbinding trager is dan onze aanbevolen snelheden en neem voor hulp contact op met je internetprovider. Verbindingen zoals mobiele hotspots, mobiele netwerken of satellietnetwerken kunnen te traag zijn voor Netflix. Nog altijd een grote frustratie voor treinreizigers.

Internationale netwerken:
In het buitenland kun je geen films en series streamen. Een VPN is dan de oplossing.

3. Thuisnetwerk opnieuw opstarten

He opnieuw opstarten van je apparaat geldt ook voor je netwerk. Trek bij deze Netflix-storing de stekker van het apparaat en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

Schakel je mobiele apparaat uit. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt. Schakel je apparaat weer in en probeer Netflix opnieuw.

4. Je wifi-signaal verbeteren

Ook een simpele fix voor Netflix-storing met code 17377. Zet je router en je apparaat dichter bij elkaar; eureka! Zet ze sowieso in dezelfde ruimte. Zorg dat je router niet in de buurt staat van andere draadloze apparaten en toestellen. En zet je router op een open plek los van de vloer. Routers hebben een betere ontvangst als ze bijvoorbeeld op een bureau of tafeltje staan. Overweeg tevens een wifi-signaalversterker.

5. Standaardverbindingsinstellingen herstellen

Als je de verbindingsinstellingen op je apparaat hebt gewijzigd, moet je de fabrieksinstellingen herstellen om weer Netflix te streamen.

Voorbeelden:

  • Instellingen voor aangepast modem
  • Virtual Private Network (VPN) of instellingen voor de proxyservice
  • Aangepaste DNS-instellingen

Neem contact op met de apparaatfabrikant als je hulp nodig hebt bij het wijzigen van deze instellingen. Probeer Netflix opnieuw nadat je deze instellingen hebt gereset.

6. Neem contact op met je internetprovider

Bij een Netflix-storing met code 17377 staan we je met liefde te woord middels dit artikel, maar Manners is een blog dat gewoon af en toe over films en series schrijft. Hoe dan ook: als de foutcode niet is verdwenen na de bovenstaande stappen, neem dan contact op met je internetprovider (ISP) om het netwerkprobleem te helpen oplossen.

Geheime Netflix-codes waar je wél wat aan hebt

Hopelijk is code 17377 verdwenen en je Netflix-storing opgelost. Dan kun je door naar deze geheime categoriecodes, waardoor je veel meer uit je streamingdienst haalt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.