Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Netflix-komedie Adam Sandler scoort 100% op Rotten Tomatoes

De vele Netflix Originals die Adam Sandler de afgelopen jaren afleverde waren stuk voor stuk vermakelijk, maar niet al te best. You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah vormt een enorme uitzondering op die regel, met een perfecte score op Rotten Tomatoes.

Niet elke film hoeft een hoogwaardige Oscar-kandidaat te zijn. Alleen al Netflix-hits als Heart of Stone en Hidden Strike zijn daar het ultieme bewijs van. Actiefilms die door critici de grond in geboord werden, met belabberde Rotten Tomatoes-scores als resultaat, maar desalniettemin imposante kijkcijfers scoorden. Sterker nog: ze waren eventjes de best bekeken films op Netflix.

Adam Sandler: koning van de D-films

Regelmatig hebben we gewoon trek in wat slapper popcornvermaak, en dat is helemaal oké. Makkelijk te verteren actie, hersenloze humor: soms heb je na een drukke werkdag even geen trek in een prestigieuze dramafilm.

Netflix You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah komedie Adam Sandler perfecte score
Adam Sandler (links) (Afbeelding: Netflix)

Daar heeft Adam Sandler zijn verdienmodel van gemaakt. Naast zijn welbekende acteerwerk produceert hij namelijk sinds 199 ook zijn eigen films. Zijn productiebedrijf, Happy Madison, levert in hoog tempo films af. Meer dan vijftig al.

Scoren met matige komedies

De films van Happy Madison hebben over het algemeen één factor gemeen: ze zijn niet al te best. Althans, als je naar filmrecensenten luistert. Sandler krijgt het indrukwekkend vaak voor elkaar om er wel mee te scoren. Oftewel: torenhoge kijkcijfers, volle bioscoopzalen.

Spectaculaire actie, flauwe humor: popcornvermaak. Zijn komedies doen het vooral goed op Netflix, de streamingdienst waarmee zijn productiebedrijf een deal heeft. Je hebt op vrijwel elk willekeurig moment weer een volgende komedie van Sandler om naar uit te kijken, op de Originals-agenda van Netflix.

Netflix pakt opeens topscore met Sandler

Deze week is dat You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah. Een film die, opvallend genoeg, na vijf recensies een perfecte score op Rotten Tomatoes heeft. 100 procent, op het moment van schrijven.

Dat betekent dat elke criticus de komedie een voldoende heeft gegeven. Een prestatie van formaat, want van de tientallen films die Happy Madison de afgelopen jaren afleverde, wisten er slechts drie boven de 60 procent te scoren: Reign Over Me, Hustle en Funny People. De rest, een berg films, scoorde een onvoldoende. Rotten, in de terminologie van Rotten Tomatoes.

Uiteraard zal You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah niet die perfecte scoren kunnen behouden. Vroeger of later zal er een recensent zijn die niet echt te spreken is over de Netflix Original. Dat is onvermijdelijk. Desalniettemin zal ook dan de film alsnog vele malen hoger scoren dan de vorige producties van Sandlers bedrijf. De lat ligt laag.

Waar gaat You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah over?

De komedie gaat over Stacy en Lydia, BFF’s die er altijd al van gedroomd hebben om een epische bat mitswa te hebben. Het gaat echter volledig mis wanneer een populaire jongen en drama op de middelbare school hun vriendschap en hun overgangsritueel bedreigen.

Netflix You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah komedie Adam Sandler perfecte score
(Afbeelding: Netflix)

“Drama in de achtste klas is universeel, dus You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah zou mensen van elke leeftijd in elke familie moeten aanspreken. Het is het soort film dat jonge kijkers kan bijblijven en die ze de rest van hun leven zullen aanhalen”, aldus Fred Topel van United Press International.

Adam Sandler staat ook voor de camera

En ja, ook Adam Sandler speelt zelf ook een rol in You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah. Het blijft zonde dat hij na al die B-films niet verder het Uncut Gems-pad in slaat, de geprezen film uit 2019 waarin hij zijn serieuze drama-chops liet zien.

Maar als het dan bij slappere komedies blijft, dan lijkt Netflix nu eindelijk wel zowel qua kijkcijfers als qua recensies een potentieel schot in de roos te hebben. Uh…51 keer is scheepsrecht?

You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah is vanaf 25 augustus op Netflix te streamen. Trek in humor van een hoger niveau? Check dan ook de beste film van vorig jaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.