Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 8 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse Netflix-film Dirty Lines zoekt jou en andere figuranten

Altijd al gedroomd van een rol in een film op Netflix, en dan ook nog naast Abbey Hoes? Dan ligt er een mooie kans voor je in het verschiet. Dirty Lines zoekt Nederlandse figuranten.

Het gaat lekker wat betreft Nederlandse series en films op Netflix. Na onder meer Undercover, Ares en Ferry is het nu de beurt aan Abbey Hoes om met Dirty Lines de harten van internationale filmkijkers te veroveren.

Netflix zoekt Nederlandse figuranten voor Dirty Lines

Dirty Lines is een nieuwe Nederlandse Netflix Original over de eerste sekstelefoonlijnen (06-lijnen) in Europa. De serie speelt zich dus af voor de tijd dat mensen van een mobiele telefoon hadden gehoord. Dat zal ongetwijfeld een mooie, nostalgische setting worden.

Maar jij wil natuurlijk weten naar wat voor figuranten Netflix op zoek is. Welnu, dat gaat om verschillende kleine bijrollen. Zo is Fiction Valley, dat Dirty Lines produceert, op zoek naar een geschikte ‘cafébezoeker’, ‘discotheekmedewerker’ en ‘bouwvakker’. De opnames waarin jij of andere figuranten een rol spelen, vinden plaats in juli en er staat een vergoeding tegenover. Aanmelden kan hier.

Abbey Hoes en de rest van de cast

De figuranten komen in een rijtje te staan met een cast vol Nederlands talent. Naast Abbey Hoes zijn er in de Nederlandse Netflix-film hoofdrollen weggelegd voor Joy Delima, Minne Koolke, Chris Peters, Charlie Chan Dagelet en Benja Bruijning. Ook Julia Akkermans, Yari van der Linden, Joes Brauers, André Dongelmans, Ayla Cekin Satijn, Laura Bakker, Pip Lieke Lucas, Casper Nusselder Manous Zeegelaar Breeveld en Eric van Sauers zijn te zien in Dirty Lines.

De film speelt zich af in de late jaren 80 van Amsterdam, waar housemuziek en XTC een culture wervelwind opleveren. Centraal staat Marly Salomon, een psychologiestudente die wat probeert bij te verdienen. In haar zoektocht stuit ze op telecombedrijf Teledutch, Europa’s eerste onderneming die zich focust op telefoonlijnen voor volwassenen. Lees hier meer over de Nederlandse Netflix Original.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.