Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 30 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse fotografe schiet Kendall Jenner voor POP

De Nederlandse fotografe Carlijn Jacobs rijgt tegenwoordig de sterren aaneen. Nieuw in de rij: Kendall Jenner, voor een fotoshoot in het magazine POP.

Waar je die naam ook alweer van kent? Juist, ze maakte ook de foto’s voor het artwork van Renaissance, het nieuwe album van Beyoncé. Daarover meer in de laatste alinea. Nu aandacht voor het halfzusjes van Kim Kardashian, die overigens onlangs ook door een Nederlandse fotografe werd vastgelegd. Puurder dan ooit, om precies te zijn.

Carlijn Jacobs schiet Kendall Jenner

De fotoshoot met Kendall Jenner is geschoten voor editie 47 van POP. Dit is een Brits modeblad, in 2000 mede opgericht door Ashley Heath en redacteur Katie Grand. Swipe hieronder vast door de nieuwste fotoshoot.

De covershoot van de Nederlandse fotografe is in samenwerking met Stevie Dance gemaakt. Kendall Jenner komt als covermodel in een illuster rijtje met onder anderen Kate Moss, Britney Spears, Bella Hadid, Cindy Crawford en zo kunnen we nog even doorgaan. POP 47 is nog niet te koop, bekijk op de website de eerdere covers en fotoshoots.

De Nederlandse fotografe en Beyoncé

Nu een fotoshoot met Kendall Jenner, eerder al met Beyoncé… Jawel, Carlijn Jacobs is lekker bezig de laatste tijd. En is ze nog selectief ook. “Er zijn verschillende sterren waar ik nee tegen heb gezegd, waaronder Ariana Grande, Mariah Carey en Jane Fonda”, aldus Carlijn Jacobs destijds in een interview. “Een project moet wel bij mij passen. De ene keer voel ik te weinig vrijheid, maar het kan ook zijn dat bijvoorbeeld een stylist met wie iemand werkt niet bij mijn stijl past.”

Renaissance, beyoncé, nederlandse fotografe, foto's, carlijn jacobs, nieuw album, artwork
Beyoncé (Afbeelding: Parkwood / Columbia / Carlijn Jacobs)

Over de foto’s voor het artwork van Renaissance hoefde de Nederlandse fotografe, net als over de shoot met Kendall Jenner, niet te twijfelen. Bekijk hier alle foto’s.

Check ook de fotoreportage van Manners Magazine (dat zijn wijzelf) tijdens International Beyoncé Day in Club NYX te Amsterdam.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.