Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix gaat eindelijk grote ergernis oplossen, mits jij meedoet

Netflix gaat het een stuk makkelijker maken om die ene film of serie te vinden die je wil gaan kijken. Mits je er zelf ook je steentje aan bijdraagt.

Op het moment van schrijven kun je maar liefst 6930 films en series op Netflix streamen. Van filmklassiekers tot de meest matige originele series.

Te veel keuze op Netflix

De keuze is reuze, en elke streamingdienst-gebruiker weet hoe verlammend dat kan werken. Je gaat met je bord op de bank zitten, je slingert Netflix aan, en tegen de tijd dat je bord leeg is zit je nog steeds door het aanbod te scrollen, op zoek naar die ene perfect geschikte film of serie. Meer is niet altijd beter.

Al helemaal in het geval van Netflix, gezien de entertainmentgigant je maar al te graag zijn eigen Originals door de strot duwt. Originals die helaas negen van de tien keer enorm tegenvallen.

Nieuwe tab: My Netflix

Gelukkig komt er een oplossing. Soort van. Netflix heeft namelijk aangekondigd dat de mobiele apps van de streamingdienst voorzien gaan worden van een nieuw tabje: My Netflix.

Zie het als een rijkere versie van My List, waar je alle films en series ziet die je hebt opgeslagen om later te kijken. Het is die content, plus meer.  Je vindt er ook titels die je hebt gedownload, films waar je bijvoorbeeld halverwege in bent, titels waarvoor je ooit de trailer hebt gekeken en content die je een duimpje omhoog hebt gegeven.

Netflix My Netflix films en series vinden
My Netflix (Afbeelding: Netflix)

Je moet er zelf wat voor doen

Lang verhaal kort: een overzicht van alle titels waarvoor jij (in)direct het signaal hebt gegeven dat je ze tof vindt of op zijn minst in de toekomst wil gaan checken. Films en series die bij jou passen. Jouw persoonlijke selectie. Vandaar ook de naam: My Netflix.

“Houd in gedachten dat hoe meer je interacteert en Netflix vertelt wat je leuk vindt, zoals meer actie-thrillers zoals Extraction 2 opslaan in My List of een duim omhoog geven aan elk seizoen van Bridgerton, hoe meer je zult zien op het tabblad My Netflix,” aldus de streamingdienst.

Nog even geduld

Je hebt dus zelf in handen hoe nuttig dit gloednieuwe tabje wordt. My Netflix wordt deze week nog uitgerold op iOS. Android volgt begin augustus. Netflix zegt nog te verkennen of een implementatie in de web- en TV-app versies van de streamingdienst ook mogelijk is. Check in de tussentijd de geheime codes waarmee je de beste films en series op Netflix kunt vinden.

Netflix Blog

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.