Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Jack Black pakt hoofdrol in verfilming grootste game aller tijden

Jack Black maakt zijn videogame-CV weer een stukje completer met een nu al iconische rol in de verfilming van Minecraft, de bestverkochte game aller tijden.

Alleskunner Jack Black kan zichzelf binnenkort de koning van de videogame-verfilmingen noemen. Waar voorheen praktisch elke spel-adaptatie tegenviel, liet Black met de Jumanji-films en de Super Mario Bros. Movie zien dat het ook anders kan.

Jack Black: videogame-expert

Het helpt dat de beste man zelf ook een gamer is, zoals je op zijn YouTube-kanaal kunt zien. Al had hij daar tijdens de pandemie als running gag dat hij zijn kijkers elke video weer beloofde dat hij de volgende keer zou gaan gamen, maar dat er iets tussengekomen was.

Afijn, terug naar het heden. Na de verrassende megahit die The Super Mario Bros. Movie was, speelt de komiek namelijk binnenkort in nóg een mega-videogame-verfilming. Dan hebben we het over de langverwachte Minecraft-film.

Het was slechts een kwestie van tijd voordat Minecraft met zijn reputatie als bestverkochte game aller tijden verfilmd zou gaan worden. Al jaren deden er geruchten de ronde over een adaptatie, maar een concrete aankondiging van meer details bleef uit.

Jack Black als Steve (en de rest van de cast)

Tot nu dus. Warner Bros. heeft ook trek in die Mario money en werkt samen met Legendary en Vertigo aan een Minecraft-film, met Jason Momoa en Jack Black in de hoofdrollen. Het doorgaans goed ingelichte Deadline meldt dat Black zelfs Steve speelt, het personage dat je by default gebruikt als je Minecraft opstart. Deze kerel:

Minecraft film Jack Black Steve
Steve (Afbeelding: Mojang)

Black heeft het nieuws zelf ook bevestigd middels een ludieke post op Instagram, al laat de 54-jarige acteur nog niet los welk personage hij zal gaan vertolken.

Naast Momoa en Black zal de cast onder andere bestaan uit Emma Myers, Danielle Brooks en Sebastian Eugene Hansen. It-producent Roy Lee overziet de productie.

Mysterie en Borderlands

Verder is er nog niets bekend over de Minecraft-verfilming. Animatie lijkt een no-brainer, zou je zeggen, gezien de iconische blokkerige look van de game, maar wie weet heeft Warner Bros. een twist in gedachten à la Jumanji, waar spelers in een spel belanden.

Opvallend genoeg is het niet de enige grote videogame-verfilming die Jack Black op de planning heeft staan. Komende augustus is hij ook te zien in de ambitieuze Borderlands-adaptatie van Lionsgate. Wil je Black daarvoor al in actie zien? Hij tourt komende lente met zijn band Tenacious D door Europa, dus grijp vooral je kans!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.