Felix Decavel
Felix Decavel Auto's & Motoren 31 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Mercedes-occasion Michael Jordan te koop vanaf ridicuul lage prijs

De Mercedes-Benz van Michael Jordan uit 1996 staat te koop. Maar het is een occasion voor iedereen. Want voor de symbolische prijs van 23 dollar kun je al je handen leggen op deze unieke tweedehands auto.

Zelf reed Michael Jordan er in rond van 1995 tot 2003. En de waarde van zijn Mercedes-Benz S600 Lorinser is eigenlijk ook een pak hoger dan 23 dollar, niet toevallig het rugnummer van de basketbalgrootheid. Toch is dat de daadwerkelijke verkoopprijs van de occasion.

De vorige keer dat de tweedehands auto van eigenaar veranderde, was dat aan een bedrag van 220.000 dollar. Maar toen de Mercedes van Michael Jordan laatst opnieuw in de verkoop stond, wou niemand er de gevraagde 135.000 dollar voor neertellen. Dan maar twee tientjes.

Unieke tweedehands auto van Michael Jordan

Goed opgelet tijdens The Last Dance? Afgelopen september werd het Chicago Bulls-shirt dat Jordan droeg tijdens Game 1 van de 1998 NBA Finals nog verkocht voor 10,1 miljoen dollar; het duurste stukje sportgeschiedenis ooit.

En nu staat een andere figurant van de Netflix-docuserie in het uitstalraam. Alleen zal de tweedehands auto van Michael Jordan geen prijsrecords breken. Althans, geen hoogterecords.

De Mercedes-Benz S600 Lorinser is een W140 S-Klasse coupé met een marineblauwe buitenkant die bijna zwart lijkt. Het interieur wordt gekenmerkt door de donkergrijze leren stoelen. Bovendien krijg je op de koop toe een autotelefoon die tot op de dag van vandaag Michael Jordans naam op het display laat zien.

Via veilingapp Whatnot konden geïnteresseerde kopers zich tot gisteren aanmelden om kans te maken op het prijsbeest van een occasion. Daaruit wordt één winnaar getrokken die effectief voor 23 dollar de Mercedes-Benz van Michael Jordan kan aanschaffen. Of de tweedehands auto inmiddels een koper gevonden heeft, is nog niet bekend. Maar aan zo’n ridicuul lage prijs zullen niet veel uitverkorenen de waanzinnige occasion hebben afgeslagen. Indien dat wel het geval blijkt te zijn, kun je je interesse via deze pagina nog registreren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.