Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 22 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze nieuwe Mercedes-Benz G-Klasse is ontworpen als donsjas

Welkom in de psychedelische wereld van de auto-collabs. Hier is Project Mondo G, een unieke samenwerking tussen Mercedes-Benz en Moncler. De speciale G-Klasse is gebaseerd op een puffer jacket.

Een puffer jacket is een hip woord voor donsjas of gewatteerde jas, geïsoleerd met eenden- of ganzenveren. Luchtzakken gecreëerd door het grootste deel van de veren zorgen ervoor dat warme lucht wordt vastgehouden in dit kledingstuk. Geef een ontwerper een zegeltje LSD en hij maakt er een auto van.

Moncler x Mercedes Benz G-Klasse

Zoals je ziet is voor de samenwerking met Moncler, een Italiaans modehuis dat luxe sportkleding maakt, de Mercedes-Benz G-Klasse zo goed als letterlijk verpakt in een puffer jacket. Dat valt vooral op aan de achterkant van de special edition, waar de ritssluiting eindigt.

Mercedes-Benz x Moncler Project Mondo G Klasse Concept, donsjas, puffer jacket
🧑‍🎨 (Afbeelding: Mercedes-Benz x Moncler)
mercedes benz, moncler, g-klasse, puffer jacket, donsjas
🧑‍🎨 (Afbeelding: Mercedes-Benz x Moncler)

De G-Klasse is uitgevoerd in een versleten platina-look met afstekende zilverkleurige ballonbanden met de look van een puffer jacket. Het dak van de Mercedes-Benz x Moncler heeft hetzelfde patroon. De auto, niet bedoeld voor de consument, was een van de blikvangers tijdens de London’s 2023 Fashion Week.

Puffer Jacket van Moncler

De Moncler-versie van de Mercedes-Benz G-Klasse is dus niet te koop en anders was die onbetaalbaar. Dan maar een donsjas van het Italiaanse modehuis, toch? Nou, denk daar ook nog maar even over na. Zo betaal je voor het Zubair Short Down Jacket 1.375 euro en voor de meest simpele gewatteerde jas van het merk 940 euro. Meer specificaties over auto lees je hier.

🧑‍🎨 (Afbeelding: Mercede-Benz x Moncler)

Het is in ieder geval niet de eerste opvallende campagne rond een nieuwe Mercedes-Benz G-Klasse. Check ook deze complete sciencefictionfilm die gebouwd is rond de elektrische versie EQG.

Virgil Abloh

De Moncler x Mercedes Benz G-Klasse is ook niet de eerste fashion-collab met de Duitse Autobouwer. Vergaap je bijvoorbeeld aan de Maybach in een Louis Vuitton-jasje, die een eerbetoon vormt aan wijlen modeontwerper Virgil Abloh.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.