Coen Grutters
Coen Grutters Auto's 10 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Tesla Cybertruck is nu matzwart en rijdend gespot met topman

De introductie van de Tesla Cybertruck lijkt nabij. Na jaren wachten wordt de elektrische pick-up van Elon Musk steeds vaker in het wild gespot. Zo ook deze week, toen een topman van het EV-merk besloot een ommetje te maken in zijn matzwarte Cybertruck.

Dat de excentrieke pick-up meer en meer gespot wordt zegt niet alles. Pre-productieversies van de elektrische auto werden al langer op de openbare weg getest. Maar het feit dat de eerste productieversie recent van de band rolde én CEO Elon Musk eerder dit jaar beweerde dat het model uitgeleverd zou worden, belooft veel.

Matzwarte Tesla Cybertruck gespot

Het model wordt eigenlijk altijd getoond met zijn niet gelakte, roestvrijstalen plaatwerk. Inwoners van Los Angeles keken dan ook vreemd op toen ze opeens een matzwarte Cybertruck over straat zagen rijden met daarin een prominent Tesla-figuur.

We hebben het niet over Elon Musk, maar over hoofdontwerper Franz von Holzhausen. Hij besloot in de elektrische pick-up koers te zetten naar de ‘Teslas & Coffee’ in Santa Monica. Hetzelfde als het bekende auto-evenement Cars & Coffee, maar dan voor aanbidders van het EV-merk. Zij konden hun ogen niet geloven toen daar opeens een heuse Tesla Cybertruck aan kwam rijden.

Elon Musk biedt mogelijk nieuwe kleuren aan

Vermoedelijk is de pick-up niet in deze matzwarte kleur gespoten, maar gewrapt. Bij het wrappen van een auto worden alle panelen voorzien van een gekleurde folie. Vaak is dit goedkoper dan een auto in een andere kleur spuiten en je kunt het er altijd weer afpulken als je op enig moment toch van gedachten verandert.

Het feit dat de Tesla Cybertruck mat wrapfolie gespot werd, kan erop wijzen dat Elon Musk de elektrische pick-up ook in andere kleuren wil aanbieden. In Amerika kun je tegen meerprijs al een Model 3 en Model Y bestellen die van een wrap is voorzien. Het is daarmee een van de eerste merken die af fabriek een wrap aanbiedt op een nieuwe auto.

Tesla-rivaal doet wat Elon Musk vertikt en geeft 7.468 euro terug

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.