Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Nieuwe oorlogsserie van Band of Brothers-makers heeft alles

Eindelijk hebben we de eerste beelden én de releasedatum van Masters of the Air te pakken. Jawel, een peperdure nieuwe oorlogsserie van het team achter Band of Brothers. Oftewel: Tom Hanks, Steven Spielberg en Gary Goetzman. Alle ingrediënten voor een succesverhaal zijn aanwezig.

Onlangs verscheen Band of Brothers op Netflix. Met afstand de beste oorlogsserie ooit gemaakt, en misschien zelfs wel het beste oorlogsverhaal dat we ooit op televisie of het witte doek te zien hebben gekregen. Als de producenten achter die show opnieuw de handen ineen slaan, dan weet je dus dat het tijd is om op te letten.

Makers Band of Brothers zijn terug

22 jaar na Band of Brothers en dertien jaar na The Pacific zijn Tom Hanks, Steven Spielberg en Gary Goetzman namelijk terug met een derde oorlogsserie. Maak kennis met Masters of the Air, een nieuwe miniserie van het beroemde trio die dit keer niet bij HBO maar op Apple TV+ uitkomt.

Het project werd al in 2019 aangekondigd, nog voor de streamingdienst überhaupt bestond. Maar nu hebben we eindelijk een releasedatum, eerste beelden en andere info te pakken.

Masters of the Air

Liefhebbers van het betere oorlogsverhaal hoeven niet lang geduld meer te hebben: Masters of the Air gaat op 26 januari 2024 van start. Dan kun je direct op Apple TV+ de eerste twee afleveringen streamen. Vanaf dan krijg je elke week een nieuwe aflevering, met uiteindelijk de finale op 15 maart.

De Original van Apple heeft geen link met Band of Brothers en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald L. Miller, over de US Air Force 100th Bombardment Group. Ook wel bekend als de Bloody Hundreth. Masters of the Air brengt hun waargebeurde geschiedenis tot leven.

“Het wordt een eerbetoon aan de dappere mannen van de 8th Air Force, die met hun moed en broederschap hielpen nazi-Duitsland te verslaan in de Tweede Wereldoorlog”, aldus producent Gary Goetzman, tevens de man achter Band of Brothers. “Tom [Hanks] en Steven [Spielberg] hebben dit belangrijke verhaal altijd al willen visualiseren.”

Cast tjokvol grote namen en een megabudget

Die heldhaftige mannen worden vertolkt door een aantal grote namen: Austin Butler (Elvis), Callum Turner, Anthony Boyle, Sam Hazeldine en Barry Keoghan (Peaky Blinders). Daarnaast maakt een flinke lijst aan minder grote namen de Bloody Hundreth af.

Met Band of Brothers en The Pacific hebben Spielberg en co. de lat onmogelijk hoog gelegd voor zichzelf, maar als Masters of the Air ook maar een beetje in de buurt weet te komen van zijn voorgangers, dan hebben we al een goede oorlogsserie te pakken. Aan het budget zal het in ieder geval niet gaan liggen: de Apple TV+ Original heeft naar verluidt een budget van meer dan 200 miljoen dollar. Op naar 26 januari!

Kijken én lezen

In de tussentijd trek in meer meeslepende oorlogsseries of films? Check dan dit artikel, waarin we een aantal aanraders voor je op een rijtje hebben gezet. Of lees alvast het boek waarop Masters of the Air gebaseerd is.

Masters of the Air Apple TV+ oorlogsserie Steven Spielberg Band of Brothers
(Afbeelding: Apple)

Check ook de nieuwe oorlogsserie van de makers van Stranger Things en Peaky Blinders. Ook geen misselijke combinatie. Maar er is nog veel meer te beleven in het genre oorlogsserie, zoals deze zeven shows à la Band of Brothers.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.