Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 6 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Netflix-oorlogsserie trekt miljoenen kijkers v贸贸r release

Meer dan 2 miljoen views in twee dagen tijd. Mocht het van de trailer afhangen, dan wordt All the Light We Cannot See de volgende grote Netflix-hit. De nieuwe oorlogsserie van de makers van Peaky Blinders heeft dan ook een paar grote kanonnen in het arsenaal.

In 2014 publiceerde de Amerikaanse schrijver Anthony Doerr het boek All the Light We Cannot See. De historische roman werd al snel beschouwd als een moderne klassieker, bekroond met een prestigieuze Pulitzer-prijs. En nu, bijna tien jaar later, giet Netflix het beproefde succesrecept in een nieuw serie-sausje.

Op 2 november verschijnen alle vier afleveringen van de nieuwe oorlogsserie op de streamingdienst, die de rechten van het boek kocht in 2021.

Oorlogsserie All the Light We Cannot See op Netflix

Verder bestaat de cast en het productieteam van All the Light We Cannot See uit enkele ronkende namen. Steven Knight, bedenker van Peaky Blinders, schoof aan de schrijverstafel aan en Shawn Levy, producer van Stranger Things, nam de regie in handen. De hoofdrollen zijn vertolkt door niemand minder dan Mark Ruffalo (The Hulk) en Hugh Laurie (House M.D.).

De serie speelt zich af in 1944. We volgen Marie-Laure (gespeeld door Aria Mia Loberti), een blind Frans meisje, en haar vader Daniel LeBlanc (gespeeld door Mark Ruffalo). Het kleine gezin moet het bezette Parijs ontvluchten om te voorkomen dat de nazi鈥檚 een legendarische diamant in handen krijgen. Maar een meedogenloze Gestapo-officier bijt zich vast in hun spoor, om zelf de rijkdom van de diamant te plukken. Uiteindelijk vinden ze hun toevlucht in St. Malo, waar ze bij een teruggetrokken oom intrekken (Hugh Laurie) die voor het verzet radio-uitzendingen verzorgd.

All the Light We Cannot See, netflix oorlogsserie miljoenen kijkers
(Afbeelding: Netflix)

In deze idyllische kuststad kruist het pad van Marie-Laure onverwachts met dat van Werner (gespeeld door Louis Hoffman, bekend van Dark), een briljante tiener die door het Hitler-regime ingezet wordt om illegale radio-uitzendingen op te sporen. Deze geheime, levensgevaarlijke band maakte van het boek van Anthony Doerr een onwijs krachtig verhaal. Hopelijk tilt het ook de Netflix-adaptatie van All the Light We Cannot See naar een hoger niveau.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.