Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 21 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Hier is de gloednieuwe Rolls-Royce van Peter Gillis

Massa is Kassa-ster Peter Gillis heeft de leeftijd van 60 jaar bereikt, en dat moet gevierd worden. De vakantieparkondernemer trakteert zichzelf maar weer eens op een Rolls-Royce Phantom.

Het is niet de eerste keer dat de realityster aanklopt bij de Engelse fabrikant van luxe bolides. Zo reed hij eerder al een verlengde (EWB) Rolls-Royce Phantom en bestelde hij een Cullinan Black Badge.

Peter Gillis trakteert zichzelf op een Rolls-Royce

De Cullinan is inmiddels de deur uit en wordt vervangen door de Rolls-Royce Phantom. “Er staat 220 kilometer op de teller”, zegt Peter Gillis tegen PowNed.

Rolls-Royce Phantom, Peter Gillis, Massa is Kassa

De prijs van een Rolls-Royce Phantom bedraagt minimaal 545.000 euro (in Nederland). Wat Peter Gillis excact voor de bolide heeft betaald, is onbekend. De nieuwprijs voor de ‘kale’ auto met Belgisch kenteken ligt bijna een ton lager dan de Nederlandse prijs. Maar niemand bestelt een Rolls-Royce zonder opties. Zo heeft de bolide van de Massa is Kassa-ster onder andere de welbekende sterrenhemel.

Peter Gillis heeft met zijn rechtervoet de beschikking tot 572 pk en 900 Nm, dankzij de 6.75 liter V12 met twee turbo’s. Een aandrijflijn waarmee je soepel en geruisloos over de weg zoeft. De bijna 2.600 kilogram zware Phantom sprint in 5,3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De snelheidsbegrenzer van de Rolls-Royce grijpt in bij 250 kilometer per uur.

Hoewel het bij de Peter Gillis zijn onderneming draait om ‘Massa is Kassa’, is dit bij de Engelse fabrikant van de Phantom wel even anders. Rolls-Royce verkocht in 2021 5.586 auto’s, een recordaantal. Desondanks is de Phanom geen auto die gemaakt is voor de massa.

Luxe en bijzondere features

Autovisie-collega Sjoerd van Bilsen laat in een aflevering van Sjoerds Weetjes zien dat de luxe limousine tot in de puntjes geperfectioneerd is en praat je bij over alle unieke en bijzondere features.

Massa is Kassa

Peter Gillis ken je waarschijnlijk van Massa is Kassa, zijn realityshow op SBS6. Hierin volg je het leven van de no-nonsense multimiljonair. Wat je vooral uit die show moet onthouden, is zijn manier van afdingen. Lees in dit artikel wat hij bespaarde op zijn wagenpark.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.