Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 23 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Maserati onthult radicale koerswijziging en eerste elektrische auto

Maserati heeft de GranTurismo Folgore onthuld. Dit is de eerste volledig elektrische auto van het Italiaanse sportmerk, die een nieuw tijdperk inluidt voor de autobouwer uit Modena.

In 2020 kondigde Maserati voor het eerst Folgore aan, een 100% elektrisch assortiment. Inmiddels heeft de Italiaanse fabrikant een nieuw doel: het eerste luxemerk worden met een volledig elektrische line-up in 2025.

Maserati GranTurismo Folgore

Halverwege dit decennium wil de Italiaanse autobouwer een ​​volledig elektrische versie van elke auto in het assortiment aanbieden, inclusief de nieuwe Quattroporte en Levante SUV. Maar het eerste product uit die nieuwe lijn is de Maserati GranTurismo Folgore.

De Maserati GranTurismo Folgore heeft dus geen brullende V8, maar drie elektromoten die hun kracht verdelen over de vier wielen. Het totaalvermogen is 1.200 pk. Hiermee sprint de auto naar verluidt in iets meer dan 2 seconden naar de 100 kilometer per uur. En de topsnelheid ligt boven de 300 kilometer per uur. De laag gelegen 800 volt-batterij, binnen de auto-industrie ook wel ‘bone battery’ genoemd, is geschikt voor snelladen. Veel meer technische specificaties zijn nog niet bekend.

Volledig elektrische auto’s in 2025

Feit is dat de Maserati GranTurismo Folgore, die volgens planning in 2023 op de markt moet verschijnen, een nieuw tijdperk inluidt. Lees hier meer over de radicale koerswijziging en elektrische toekomst van de Italiaanse autobouwer.

Maserati granturismo Folgore, eerste elektrische auto, 2023, 2025, zijkant

Er is wel al een semi-elektrische auto van Maserati, de Ghibli Hybrid met een totaalvermogen van ‘slechts’ 325 pk. Lees en bekijk hier meer.

Ferrari

Maserati is niet de enige Italiaanse autobouwer die bezig is met een radicale koerswijziging. Ook Ferrari gaat elektrisch, al ontkende de vorige baas dat stellig. Maar inmiddels is er een nieuwe CEO, die niet alleen de eerste volledig elektrische Ferrari heeft aangekondigd, maar daarnaast ook nog veel bredere toekomstplannen. Goed, we dwalen af. Hierover lees je meer in dit artikel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.