Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 21 jul 2020

Maserati onthult met de Ghibli Hybrid zijn eerste semi-elektrische auto

Maserati heeft zijn eerste semi-elektrische auto onthuld. Het model is treffend Ghibli Hybrid genoemd door de Italiaanse autobouwer.

Waar autoliefhebbers al tijden uitkijken naar de razendsnelle en elektrische Alfieri, komen de Italianen eerder al met de Ghibli Hybrid. Maak kennis met deze auto, die in 2021 de weg op gaat.

De eerste elektrische Maserati

De Maserati Ghibli Hybrid is ingetogener dan Italiaanse hybrides als de Ferrari SF90 Stradale en Lamborghini Sian. Niet alleen qua uiterlijk, ook qua performance. Dat zal natuurlijk ook wat doen met de betaalbaarheid van de elektrische auto. Althans, vergeleken met zijn Italiaanse neven.

De hybride Maserati beschikt over een 2.0 liter in-lijn viercilinder motor met turbocompressor. De motor wordt ondersteund door een elektrische supercharger, die stroom onttrekt aan een 48-volt batterij. In totaal heeft de Ghibli Hybrid een vermogen van 325 pk. De vierdeurs Sedan trekt in 5,7 seconden op tot de 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 255 kilometer per uur.

‘Bij de Ghibli Hybrid draait het niet om snelheid’

“In plaats van rauwe prestaties en snelheid draait het bij de Maserati Ghibli Hybrid om een balans tussen prestaties, efficiëntie en rijplezier”, aldus het Italiaanse automerk in een statement. Het uiterlijk van de semi-elektrische auto is dan ook niet aanmatigend. Het ontwerp is deels geïnspireerd op de 3200 GT uit de jaren 90. Voor de moderne touch zijn de iconische luchtgaten aan de zijkant in dezelfde kleur uitgevoerd als de blauwe remklauwen. En muzikale stemvorken dienden als inspiratie voor de opnieuw ontworpen grille bars, die het logo van Maserati omringen.

Prijzen van de eerste semi-elektrische auto van Maserati zijn nog niet bekend. Wel kun je via de Nederlandse website al een offerte aanvragen.

In 2021 op de weg

De Ghibli Hybrid verschijnt in 2021 en alle specificaties van het model vind je hier. Droom alvast een eind weg met de foto’s.

maserati ghibli hybrid, 2021, hybride, elektrische auto
maserati ghibli hybrid, 2021, hybride, elektrische auto
maserati ghibli hybrid, 2021, hybride, elektrische auto

? Check ook: Ford Bronco 2021: de terugkeer van een offroad-icoon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maserati onthult met de Ghibli Hybrid zijn eerste semi-elektrische auto
Sluiten