Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 7 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Marten de Roon traint door Squid Game als een bezetene bij Oranje

Je kunt niet meer om de Netflix-hit Squid Game heen. De invloed van de Zuid-Koreaanse serie is zelfs merkbaar in het trainingskamp van Oranje, weten we dankzij Marten de Roon

Squid Game is een serie over 456 mensen die het tegen elkaar opnemen in zes kinderspellen. Falen de deelnemers, dan worden ze gedood. Gooi de films Battle Royale en The Hunger Games in een blender met de serie Black Mirror en je hebt de sfeer te pakken. De serie is hard op weg de best bekeken Netflix Original ooit te worden.

Marten de Roon refereert bij Oranje naar Squid Game

Goed, als je Marten de Roon een beetje volgt op Instagram of Twitter, dan weet je dat je hij hilarische posts afwisselt met gortdroge onderschriften. Daarbij schuwt hij geen verwijzingen naar popcultuur of literatuur en steekt hij regelmatig de draak met het voetbalwereldje en zichzelf. Zijn zelfspot is een heerlijke tegenhanger van voetballers die zichzelf en alles om hen heen te serieus nemen.

“Als je dit in gedachten hebt, wordt de training ineens behoorlijk intens”, aldus Marten de Roon op Twitter, refererend naar de ‘killer doll’ in de Netflix-serie Squid Game. “Blij dat ik me weer bij de ‘Oranje Squid’ heb aangesloten”, voegt hij er op Instagram aan toe. Altijd als we zijn posts zien, stemt het ons tevreden dat er ook nog voetballers bestaan die breed geïnteresseerd zijn en niet alleen maar te koop lopen met grote horloges en dure auto’s. Ook zijn humor ten koste van zichzelf is verfrissend. Check bijvoorbeeld deze dubbele meme na een eigen goal van de Oranje-international en Atalanta-speler.

Netflix aangeklaagd wegens succes

De serie die Marten de Roon bij Oranje zo intensief laat trainen is overigens zo succesvol, dat Netflix is aangeklaagd. Lees daarover meer in dit artikel. Laten we hopen dat we over het Nederlands Elftal ooit hetzelfde kunnen zeggen, en dat we de KNVB wegens succes kunnen aanklagen. Maar dat klinkt even surrealistisch als het plot van Squid Game.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.