Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 25 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Loterij begaat flinke blunder en moet Corvette-winnaar pijnlijk teleurstellen

Over het algemeen zijn krasloten geen hele goede investering. Ze zijn dan wel goedkoop, maar de winst is vaak minimaal. Misschien pak je een paar tientjes, maar de kans op de hoofdprijs is echt minuscuul. En zelfs als je die wint, is dat nog geen garantie dat je van de prijs kan genieten. Zo ervoer ook een Amerikaan die een gloednieuwe Corvette C8 won.

Dennis Kahler komt uit de staat Georgia en had eind vorig jaar een flinke bak geluk. Via een kraslot won hij een Chevrolet Corvette C8 en 250.000 dollar. Zeker voor een autoliefhebber is dat een prachtige prijs. Al dansend door de kamer belde hij Georgia Lottery om zijn prijs te innen.

Een Corvette C8 en een kwart miljoen dollar

Na de felicitaties vertelde de loterij wat de vervolgstappen waren. Dennis mocht de catalogus gaan induiken, want Georgia Lottery zou een bedrag van 107.000 dollar beschikbaar stellen. Dat is in Amerika ruim voldoende om een toffe Corvette C8 samen te stellen. En mocht Dennis het bedrag niet opkrijgen, dan krijgt hij het restant overgemaakt op zijn rekening.

Dennis liet uiteindelijk zijn oog vallen op de Chevrolet Corvette C8 2LT in de kleur Rapid Blue. Daarnaast koos hij voor het optionele Z51 Performance Package. Catalogusprijs: 80.465 dollar. Netjes binnen het budget, dus Dennis was ongetwijfeld helemaal in zijn nopjes. Hij zou binnenkort ruim een kwart miljoen dollar rijker zijn en een hele dikke Corvette C8 rijden.

Lotterij is niet helemaal op de hoogte

Het tweede deel van dat toekomstbeeld is alleen enigszins veranderd. De loterij was er namelijk niet van op de hoogte dat de Corvette C8 nogal populair is. Alle auto’s die Chevrolet dit jaar gaat bouwen, zijn al verkocht. Daar had de Georgia Lottery geen rekening mee gehouden. Eind december gingen ze pas op zoek naar een productieplek voor de specifieke bestelling van Dennis. Uiteraard was dat veel te laat.

Chevrolet Corvette C8 lotterij 2
De blauwe kleur die Dennis graag wil hebben. (Afbeelding: Chevrolet)

Alleen de Corvette dealer Five Star Chevrolet had nog een plekje over en was bereid deze aan Dennis te schenken. Maar alleen in ruil voor 10.000 dollar. Gezien de bak geld die Dennis net gewonnen had, zou je zeggen dat dit geen probleem is. Toch dacht de winnaar daar anders over. Dennis heeft zelf bij een autodealer gewerkt en was zeer stellig op een forum: “Ik weet hoe de zaken daar gaan, dus ik ga niet extra geld betalen voor mijn auto die ik heb gewonnen.”

Voorlopig geen nieuwe Corvette

Dit zorgde voor nogal wat ophef, maar wel met resultaat. Een aantal dealers lieten vervolgens weten dat ze Dennis wel willen helpen, zonder extra kosten. Helaas moet Dennis dan wel wat langer wachten op zijn Corvette C8, want deze staat op z’n vroegst pas eind 2021 op zijn oprit. Het is te hopen dat Georgia Lottery hier van geleerd heeft en voortaan wat beter onderzoek doet naar de prijs die ze weggeven.

Lees ook: Biden krijgt rijontzegging en moet Stingray inruilen voor ‘beest’ Trump

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.