Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 25 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Lee en H&M droppen duurzame collab met ultieme 90’s vibe

De modewereld barst van de collabs, wij pikken de meest aantrekkelijke er voor je uit. Ditmaal geen peperdure Supreme-collectie, maar een duurzame samenwerking tussen Lee en H&M.

Het is voor het eerst dat H&M en het Amerikaanse denimlabel Lee de handen ineen slaan. Ze komen met een denim-collectie voor het hele gezin. Duurzaamheid staat daarbij centraal. De jeans en andere items zijn gemaakt van onder meer biologisch en gerecycled katoen.

Duurzame collab met 90’s vibe

Lee x H&M heeft een typische 90’s vibe en is vanaf 28 januari verkrijgbaar. Materiaalgebruik en duurzaamheid speelde een cruciale rol bij de totstandkoming van de collab. Zo bevat de collectie een jeans van 100% gerecycled katoen en een denim gemaakt van duurzame kunstmatige vezels. De merklabels zijn van kurk en jacronpapier, een materiaal dat lijkt op leer.

(Afbeelding: Lee x H&M)

Daarnaast is gebruikgemaakt van waterbesparende kleurstoffen en denim-wassingen die minder impact hebben op het milieu. Al deze methoden zijn gecontroleerd op een lager water- en energieverbruik en minder gebruik van chemische stoffen. Per item uit de collab kun je als klant zien welke impact het heeft op het water- en energieverbruik en de C02-uitstoot, de zogenoemde Life Cycle Assesment (LCA).

“Lee is er trots op om samen te werken met H&M om betere, duurzamere denim te maken. Ons merk werd meer dan 130 jaar geleden opgericht met het oog op innovatie. Dat we denim vandaag de dag een duurzamere toekomst kunnen geven, past volledig bij onze jarenlange ambitie”, aldus Chris Waldeck van Lee.

Lee x H&M: workwear voor het hele gezin

De herencollectie bevat onder meer denim jacks met een 90’s workwear vibe, relaxed fit five pocket jeans en een carpenter jeans. Voor de damescollectie zijn er loose fit, terwijl Lee’s klassieke rider jacket in een nieuw, oversized jasje is gestoken.

Lee x H&M, collab, duurzaam, 90s
(Afbeelding: Lee x H&M)

Voor zowel dames, heren als kids, zijn er salopettes, T-shirts en sweaters. Maar check ook de accessoires uit de collab van Lee en H&M, waaronder een ‘tote bag’, beanies en bucket hats.

🐰 Lees ook: Skatemerk HUF dropt Playboy-collectie met treffende campagne

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.