Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Beste Marvel-serie tot nu toe: de eerste reacties op Loki zijn binnen!

Deze week gaat Loki van start op Disney+. De eerste reacties beloven veel goeds. Sterker nog, we hebben volgens critici te maken met de beste Marvel-serie tot nu toe!

The Falcon and The Winter Soldier was een achtbaanrit van een serie. De Marvel-show had eigenlijk de eerste officiële MCU-show op Disney+ moeten worden, maar door de pandemie kreeg WandaVision voorrang.

Disney+ presenteert Loki

De verschillen konden bijna niet groter zijn. Waar de één opgezet is als een bizarre sitcom, serveert Falcon juist de filmische actie die we van Marvel Studios gewend zijn. Komende woensdag, 9 juni dus, is het alweer tijd voor de eerste aflevering van Loki, met Tom Hiddleston in de hoofdrol.

Een show die nog absurder lijkt te gaan worden dan WandaVision. Althans, als we de eerste trailer en teasers moeten geloven. Recensenten kregen al toegang tot de eerste twee afleveringen op Disney+, en de eerste reacties zijn daardoor al op Twitter te vinden.

We hebben ze voor je verzameld en onderaan dit artikel op een rijtje gezet.

Beste Marvel-serie tot nu toe?

De boodschap is duidelijk, want de recensenten concluderen vrijwel unaniem dat Loki minstens even goed als de vorige twee MCU-series is. Sterker nog, men noemt het de beste Marvel-serie tot nu toe.

Voor de duidelijkheid: zij hebben dus enkel de eerste twee afleveringen van de Disney+ Original gezien. Ook de recensenten kunnen dus nog niet weten of de serie consistent indruk zal blijven maken tot en met de finale. Het zou niet de eerste show zijn die sterk begint maar uiteindelijk toch teleurstelt.

Dat gezegd hebbende lijken Marvel Studios en Disney opnieuw goud in handen te hebben. De critici zijn vooral lyrisch over het acteerwerk van Tom Hiddleston, die alle ruimte krijgt om zijn prettig gestoorde personage te verkennen. Ook Owen Wilson wordt geprezen.

Spoedcursus

Verwacht echter geen luchtige komedie. Meerdere journalisten merken op dat Loki verrassend grimmig begint. Sterker nog, men benoemt zelfs een misdaad-thriller-sfeer. En, voor de Marvel-nerds, ze bestempelen de serie als een “spoedcursus in multiverse-regels.”

Dat klinkt goed! Vanaf aankomende woensdag kun je zelf een oordeel vellen. Dan komt namelijk de eerste aflevering van Loki naar Disney+, waarschijnlijk om 09:00 Nederlandse tijd. Check hieronder alle eerste reacties die wij konden vinden:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.