Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 5 jul 2024
Leestijd: 1 minuut

Dyson zuigt! Deze alternatieven van A-merken zijn veel goedkoper

Als moderne man doe je het huishouden en daar hoort stofzuigen ook bij. Maar dan wel op een fancy manier, met een steelstofzuiger van Dyson. Of nog beter: met deze goedkope alternatieven bij Lidl van de Duitse topmerken Bosch en Grundig. Vooral die laatste is een goede deal.

Niet dat er iets mis is met Dyson, in tegendeel zelfs. Maar die krengen zijn simpelweg veel te duur. Het verhaal van oprichter James Dyson is overigens een goed lesje doorzettingsvermogen. Maar we dwalen af.

Draadloze steelstofzuiger BOSCH Flexxo Serie 4 BBH32

Wij gaan liever voor deutsche Gründlichkeit van Bosch of Grundig. Vooral nu we de prijs bij Lidl zien. Maar eerst even de specificaties.

BOSCH Flexxo Serie 4 BBH32 steelstofzuiger goedkoop alternatief dyson lidl
BOSCH Flexxo Serie 4 BBH32 (Afbeelding: Bosch)

De BOSCH Flexxo Serie 4 BBH32 is een 2-in-1 draadloze steelstofzuiger met een accuduur van 50 minuten. Genoeg om jouw goedkope villa in Nieuwe Pekela mee te zuigen. Het is een kruimeldief en stofzuiger ineen en de reviews zijn zeer positief; 4,4 sterren uit 38 beoordelingen. Nu afgeprijsd van 279,99 euro naar 199 euro. Dat is inderdaad 28 procent korting.

Steelstofzuiger van Grundig met korting bij Lidl

Dan het Dyson-alternatief van Grundig. Op deze steelstofzuiger krijg je bij Lidl nu maar liefst 56% korting. De accuduur is met 40 minuten iets korter dan die van Bosch, maar persoonlijk hebben wij nooit langer dan een kwartier gestofzuigd. Zeker goed voor twee beurten dus.

steelstofzuiger van grundig met korting bij lidl als goedkoop alternatief voor Dyson
De steelstofzuiger van Grundig (Afbeelding: Grundig)

Ook dit betaalbare alternatief van Dyson krijgt positieve reviews; 4,2 sterren uit 18 beoordelingen. Bij Lidl is de steelstofzuiger nu afgeprijsd van 299 euro naar 99,99 euro.

Toch liever een Dyson?

Ter indicatie: de goedkoopste steelstofzuiger van Dyson koop je voor 329 euro. Die heeft dezelfde accuduur als die Grundig die je nu met korting koopt bij Lidl. Wellicht is dat apparaat iets krachtiger en stiller, het is maar net wat je wensen zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.