Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 5 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix dropt topfilm met Brad Pitt en Margot Robbie

Naast eigen producties koopt Netflix ook nog altijd de licenties van bestaande films en series. Daardoor kun je vanaf zaterdag 6 juli de popcorn klaarzetten voor Babylon, een mooi affiche met Margot Robbie en Brad Pitt.

Babylon is niet de eerste film waarin Hollywoodsterren Brad Pitt en Margot Robbie samen te zien zijn. Once upon a Time… in Hollywood van Quentin Tarantino had wat dat betreft de primeur. Toevallig speelt Babylon zich ook af in Hollywood, maar dan nog een aantal jaren verder terug in de tijd.

Babylon met Brad Pitt en Margot Robbie op Netflix

Het verhaal van de film op Netflix speelt zich om precies te zijn af in het Hollywood van de jaren 20, bekend als de roaring twenties. Decadentie en buitensporige uitspattingen leiden tot de opkomst en ondergang van verschillende ambitieuze dromers, terwijl de industrie begint over te stappen van stomme beelden naar de wereld van geluidsfilms.

Brad Pitt speelt Jack Conrad, een van de grootste filmsterren in het Hollywood van de jaren 20, die van vrouwen en alcohol houdt. Een rol waarmee hij niet zoveel moeite zal hebben. In Babylon zie je dat zijn populariteit tanende is, terwijl studiobazen hem maar blijven boeken. Margot Robbie speelt Nellie LaRoy, een actrice die juist net ontdekt wordt door een studiobaas, die niet vies is van wilde feesten.

Nog veel meer goede films in juli 2024

De nieuwe aanwinst van Netflix is een historische komedie-dramafilm. Babylon werd genomineerd voor verschillende awards en heeft een IMDb-rating van 7,1 procent. Maar oordeel vooral zelf, de film met Margot Robbie en Brad Pitt is vanaf 6 juli 2024 te streamen.

babylon met margot robbie en brad pitt vanaf 6 juli 2024 op netflix
(Afbeelding: Paramount Pictures)

En het is niet de enige goede film of serie die er op Netflix bijkomt in juli 2024. Check het overzicht met alle 61 nieuwe films en series, inclusief de beste film ooit wat betreft Oscars.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.