Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 23 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Lidl dropt welkome verrassing voor koffieleuten

Koffieleuten moeten even bij de Lidl kijken. De supermarktketen komt namelijk met een betaalbare en volautomatische espressomachine van Philips, die behoorlijk is afgeprijsd.

Soms kan het geen kwaad om even in de folder van Lidl te kijken. De ene keer is dat voor een elektrische fiets, de andere keer voor een zwembad. Nu viel ons oog op een espressomachine die we elders al eens voor heel wat meer geld spotten.

Volautomatische espressomachine van Philips bij Lidl

Het gaat om de volautomatische espressomachine EP1220/00. Het apparaat heeft een pompdruk van 15 bar, een waterreservoir van 1,8 liter en werkt met verse koffiebonen. Dankzij het AquaClean-waterfilter biedt het apparaat volgens de fabrikant 5.000 kopjes zonder te ontkalken. Het maalwerk van keramiek zorgt er volgens de fabrikant voor dat het apparaat in totaal zeker goed is 20.000 kopjes koffie. Dat is meer dan tien jaar lang vijf bakjes per dag.

Volautomatische espressomachine, philips, koffie, lidl
(Afbeelding: LIDLNL)

Met de espressomachine van Philips kun je koffiespecialiteiten maken met gewone koffie en espresso. Met de klassieke melkopschuimer kun je eenvoudig een fluweelzachte cappuccino of een mooie latte macchiato bereiden. Dankzij de 12-traps maalwerkinstelling kun je instellen hoe fijn of grof je de bonen gemaald wil hebben. Verder beschikt het apparaat over automatische ontkalking, een “goede balans tussen brouwtemperatuur en aroma-ontwikkeling”, een ECO-stand en nog een reeks opties. Je koopt het apparaat voor 249 euro, waarmee Lidl 150 euro onder de adviesprijs duikt.

Meer aanbiedingen voor in de keuken

Naast deze espressomachine heeft Lidl ook nog een andere koffiemachine van Philips in de aanbieding. Om maar te zwijgen over de rest van het nieuwe arsenaal aan keukenapparaten. Bekijk in dit artikel van Want.nl het overzicht van deze week.

lidl, espressomachine, philips, koffiezetapparaat, koffie
(Afbeelding: LIDLNL)

Koffie is gezond, maar drink het cafeïne houdende drankje wel met zekere mate. Dit recente wetenschappelijke onderzoek vertelt hoeveel kopjes je maximaal per dag mag drinken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.