Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 23 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Afvallen en een sixpack kweken: het geheim van Ali B

Ali B deed wat Giel Beelen een paar jaar geleden deed: afvallen, een sixpack kweken en trots een foto in de blote buik delen op Instagram. De een lacht erom, de ander laat zich inspireren.

Giel Beelen was twee jaar geleden zijn cola- en chipsbuikje zat, dus besloot hij in vijftig dagen tijd een sixpack te kweken. Dat hij daarvoor behoorlijk moest afzien, zie je in deze documentaire.

Afvallen en een sixpack kweken als Ali B

Nu is het Ali B die trots toont dat hij kilo’s kwijt is en een wasbordje heeft. De foto kwam vooral in het nieuws door een reactie van zangeres Anouk, die andersom seksistisch was geweest. Begrijp ons niet verkeerd, dat moet juist kunnen. Er wordt tegenwoordig wel heel gevoelig gedaan. Maar er zijn nou eenmaal veel mannen met een buikje, en die doen er verstandig aan om hier inspiratie uit te putten in plaats van het weg te lachen.

Dat afvallen en een sixpack kweken prima samengaan, las je als eens in dit artikel. Maar iedereen heeft natuurlijk een schema en voedingspatroon dat het best bij zijn of haar lichaam past.

Logisch dieet en hard trainen

Bij zijn foto op Instagram laat Ali B weten wat het geheim is van zijn behaalde trainingsdoel. Dat begint bij het stoppen met brood, rijst, koek, suiker. Daarnaast zweert hij bij drie maaltijden per dag, en dan helemaal niks tussendoor. Iedere maaltijd bestaat voor hem tegenwoordig uit 300 gram groenten en 150 gram eiwitrijk voedsel.

11 voedingstips voor een strak en zichtbaar sixpack

Het afvallen en op gewicht blijven maakt Ali B extra effectief door 15 uren lang te vasten na zijn laatste maaltijd op een dag. Dit is een soort intermittent fasting, dat op verschillende manieren uitgevoerd kan worden. Qua drinken is het water, en niets anders. Gemiddeld 2,5 liter per dag.

Dat sixpack komt er natuurlijk niet zomaar. Daarvoor deed Ali B iedere avond compoundoefeningen als push-ups en sit-ups. Daarbij liep hij iedere morgen 5 kilometer hard op een lage hartslag en lege maag. “Ben geen personal trainer of voedingsdeskundige, maar alles hierboven snap ik. Ik denk alleen maar fuck wilskracht, dit is wiskunde, een som die simpel is als 1+1=2”, aldus de Nederlandse televisiepersoonlijkheid en rapper op Instagram.

Afvallen in Hollywood behoorlijk wat stapjes verder dan Ali B. Lees in dit artikel wat Chris Hemsworth moest doen om in no-time 15 kilo te verliezen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.