Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 20 feb 2019

Het is hem gelukt: Giel Beelen heeft een sixpack gekweekt

Ben je al geslaagd in je pogingen om in de zomer van 2019 vol trots je sixpack om het strand te tonen? Als dat nog niet zo is, dan is er nog hoop. Giel Beelen is het namelijk wel gelukt. De Veronica-dj showde vol trots het resultaat van bijna onmenselijke inspanningen van de sixpack-challenge. De 41-jarige dj heeft zich onder professionele begeleiding volledig in het zweet gewerkt en na maandenlang afzien is hier het resultaat.

Giel Beelen heeft moeten afzien

Trainers, voedingsdeskundigen, fysiotherapeuten en andere experts werden ingeschakeld om de dj het lijf van een zwembroekmodel te geven. Volgens Beelen is dat aardig gelukt. Het begin, de aanloop naar het hele proces, begon echter al ruim een jaar geleden. In een YouTube-filmpje vertelt hij over zijn lichamelijke staat en dat hij, net als veel veertigers, een pens begint te ontwikkelen. Daar moet dus wat aan gedaan worden.

Aan sporten of het volgen van een dieet had hij een broertje dood, dus moest er wat anders bedacht worden. De feitelijke wake-up call kwam zo’n klein jaar geleden, in februari 2018. Peter de Harder was er in geslaagd om in drie maanden tijd een godenlichaam te ontwikkelen. Dat moet ik ook kunnen dacht Giel Beelen en een maand later was er een trainingsprogramma opgesteld in samenwerking met YouTube’er Anthony Kruijver.

Van niet sporten naar fanatiek trainen

Gemiddeld twee keer per week zou de shockjock gaan sporten. Dat was niet alles, hij begon ook op zijn eetpatroon te letten. Langzamerhand werden de eerste resultaten zichtbaar. Tijd om zijn poging om megaslank te worden wereldkundig te maken. Vol bravoure volgde de aankondiging dat hij binnen 50 dagen een indrukwekkend sixpack zou bezitten. “Dat ik dat naar buiten bracht, was voor mij een stok achter de deur. Ik kon niet meer terug.”

Het resultaat is indrukwekkend

Als onderdeel van zijn transformatie werden de beelden van zijn fysieke verandering vandaag online gezet. Het gortdroge en gespierde lichaam werd in een opvallende string gehuld. De meeste reacties zijn ronduit positief en men heeft waardering voor het doorzettingsvermogen van de dj. Toch zijn er mensen met een andere mening. Zo vindt iemand dat hij te mager is en weer een ander vond zijn buikje van voorheen zeker niet lelijk. Niet duidelijk is of de dj van plan is om zijn sixpack te onderhouden. Het lichaam van een jonge god hebben is een ding, het behoud ervan is weer een heel ander verhaal. Die kans is overigens klein, hij heeft één ding namelijk vreselijk gemist, de pannenkoeken met mierzoete stroop.

Giel Bielen is overigens niet de enige die een sixpack-challenge aanging. Ook deze twee redacteuren van Mens Health gingen de uitdaging aan en maakten een boeiende documentaire over het proces.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Algemeen Dagblad

Reageer op artikel:
Het is hem gelukt: Giel Beelen heeft een sixpack gekweekt
Sluiten