Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 1 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO brengt na 35 jaar mannen allereerste vrouwenvoetbal-set uit

Na 35 jaar mannenvoetbal-sets van LEGO is het tijd voor de allereerste vrouwenvoetbal-set: maak kennis met Icons of Play, het resultaat van een bijzonder initiatief.

LEGO heeft in 2021 onderzoek laten uitvoeren, waaruit volgens het Deense bedrijf bleek dat “meisjes steeds meer vertrouwen hebben in alle soorten spel en creatieve activiteiten, maar dat ze nog steeds worden tegengehouden door de ingesleten genderstereotypen van de maatschappij.”

Play Unstoppable

Daar wil het speelgoedmerk iets aan gaan doen, met de campagne Play Unstoppable als resultaat. Sets waarmee clichés en stereotypen rondom spelen en creatief bouwen aan de kaak worden gesteld en kinderen worden aangemoedigd om “de vrijheid te vinden die ze nodig hebben om zonder grenzen te spelen.”

Nobel, maar je hoeft geen kind te zijn om de vruchten van het initiatief te plukken. Zojuist heeft LEGO namelijk Icons of Play aangekondigd, een gloednieuwe set binnen Play Unstoppable. LEGO 40634 Icons of Play is op zijn eigen manier baanbrekend: het is namelijk de allereerste vrouwenvoetbal-set van het merk, na decennia aan mannenvoetbal-sets. In 1998 begon een lange traditie aan voetbalsets met dit kleine setje.

LEGO 40634 Icons of Play

Terug naar de vrouwen. Het eerbetoon aan vrouwenvoetbal bestaat uit 899 steentjes en 15 minifiguurtjes, waaronder vier ‘echte’ voetbalsterren: Megan Rapinoe, Yūki Nagasato, Sam Kerr en Asisat Oshoala. Met de 899 steentjes kun je een half voetbalveld bouwen. Ja, LEGO houdt wel van wat centjes, dus diehard fans die de complete voerbalervaring in huis willen halen zullen twee exemplaren van 40634 Icons of Play aan moeten schaffen. Kun je meteen Rapinoe tegen zichzelf laten voetballen!

Vrouwenvoetbal LEGO 40634 Icons of Play
(Afbeelding: LEGO)

Mooi detail: het veld bevat zelfs een VAR-stationnetje, zodat je je favoriete controversiële momenten uit het vrouwenvoetbal na kunt spelen. Daarnaast bouw je uiteraard een doel, een tribune inclusief scoreboard en publiek, genoeg water voor het hele team, een dug-out en natuurlijk de gouden beker die iedereen wil winnen.

Vrouwenvoetbal LEGO 40634 Icons of Play
(Afbeelding: LEGO)

Wereldkampioenschap vrouwenvoetbal

Voor 99,99 euro kun je LEGO 40634 Icons of Play vanaf 6 juni in huis halen. De perfecte voorbereiding op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal, dat op 20 juli van start zal gaan in Australië en Nieuw-Zeeland. Ter promotie gaan de Denen een levensgrote versie van de Australische speelster Sam Kerr bouwen, met maar liefst 33.000 steentjes. Het resultaat zal te zien zijn tijdens de laatste wedstrijd van het nationale team van Australië voor het WK van start gaat, tegen Frankrijk.

Vrouwenvoetbal LEGO 40634 Icons of Play
(Afbeelding: LEGO)
Vrouwenvoetbal LEGO 40634 Icons of Play
(Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.