Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Meerdere Spider-Man-films aangekondigd met nieuwe Spidey

Na Across the Spider-Verse komt er nog veel meer Spider-Man naar de bioscoop! Dat hebben de producenten achter de Spider-Man-films verklapt, die opeens verrassend openhartig zijn over hun toekomstplannen.

Na vijf jaar wachten draait Spider-Man: Across the Spider-Verse eindelijk in de bioscopen. Alles wijst erop dat de kleurrijke animatiefilm het wachten waard was, want de eerste reviews zijn denderend. Op Rotten Tomatoes scoort de Marvel-film een dikke 95 procent, na 96 recensies. Een score waar de recente output van Marvel Studios niet aan kan tippen.

Meer Spider-Man, overal

Bovendien gaan Spidey-fans sowieso een mooie tijd tegemoet. Sony Pictures heeft ambitieuze plannen voor de iconische superheld. De studio is samen gaan werken met Amazon, met een hele reeks aan nieuwe live-action series voor Prime Video als resultaat. Spider-Man Noir en Silk: Spider-Society: volwaardige live-action series met een versie van Spider-Man die ergens in de komende jaren naar de streamingdienst komen.

Miles Morales!

Ook op het witte doek blijft het niet stil rondom de superheld. Marvel Studios-baas Kevin Feige stelde fans onlangs al gerust: ja, er komt een vierde Spider-Man-film. Daar blijft het niet bij. Producente Amy Pascal heeft grootse plannen voor Peter Parker en co. Tijdens een promotieronde voor Across the Spider-Verse deelde ze deze week namelijk groot nieuws: er komt een live-action film met Miles Morales!

Spider-Man films bioscoop Miles Morales
Miles in de videogame Miles in Across the Spider-Verse

Spider-Woman!

“Jullie zullen het allemaal te zien krijgen, het gaat allemaal gebeuren!” Aldus de enthousiaste Pascal. Ook producent Avi Arad had schitterend nieuws om te melden: “Fans zullen sneller een geanimeerde Spider-Woman-film te zien krijgen dan je zou verwachten. Ik kan je nog niet alles vertellen, maar het komt er zeker aan!” Gwen Stacy-actrice Hailee Steinfeld is duidelijk al aan boord: “Dit mijn droombaan, kom maar op!”

Tom Holland!

Verder hebben de producenten nog geen details om te delen, maar het feit dat er dus al drie Spider-Man-films plus nog eens de eerder genoemde series in ontwikkeling zijn is al prachtnieuws. Bovendien kan ook Pascal fans van Tom Holland geruststellen: “Of we nog een film gaan maken? Natuurlijk gaan we dat doen. We zijn bezig, maar niemand is aan het werk tijdens de schrijversstaking. We zijn allemaal supporters en wanneer ze weer aan de slag gaan, gaan we ermee verder.” Kijk. Iedereen wint vandaag!

Spider-Man films bioscoop Miles Morales
Miles in Across the Spider-Verse (Afbeelding: Sony)

Variety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.