Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 16 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

LEGO tovert Netflix-hit Queer Eye om tot set vol details

Na Friends, Seinfeld en The Big Bang Theory heeft LEGO een Netflix-serie omgetoverd tot set: Queer Eye. Maak kennis met The Fab 5 Loft.

Sitcoms spelen zich vaak grotendeels op een handjevol locaties af. Het café van Friends, het appartement uit The Big Bang Theory: vaste sets die direct herkenbaar zijn. Iconisch, zou je bijna kunnen zeggen.

LEGO 10291 Queer Eye – The Fab 5 Loft

LEGO heeft een lijn aan sets die gebaseerd zijn op dergelijke sets. Seinfeld, The Big Bang Theory, Friends, je kunt de sets van alle drie die sitcoms met de plastic steentjes nabouwen en je eigen afleveringen regisseren.

Nu is het tijd voor de volgende set in die serie. Want ja, LEGO houdt nog altijd het duizelingwekkende tempo vol waarop nieuwe sets voor volwassenen worden aangekondigd.

Na het Super Mario-blok en de Fender-gitaar van vorige week is het tijd voor de set van Queer Eye. Precies, de Netflix Original waarin de fabulous 5 mensen een complete make-over geven. Van hun interieur en mentale welzijn tot hun kleding en kapsel. Echt een nieuwe start dus.

Op naar Atlanta

Dat doen ze vanuit hun The Fab 5 Loft, een locatie waarnaar de Netflix-serie vaak terugkeert. Bijvoorbeeld om met het team te bewonderen hoe de persoon in kwestie zijn of haar nieuwe look aan zijn of haar omgeving presenteert.

Die loft wordt nu dus een LEGO-set. Met 974 steentjes bouw je een inrichting na die qua opzet sterk doet denken aan de hierboven genoemde sets gebaseerd op sitcoms. De muren aan de achterkant en een zijkant bouw je wel, de rest blijft open.

LEGO 10291 Queer Eye – The Fab 5 Loft Netflix
💥 (Afbeelding: LEGO)
LEGO 10291 Queer Eye – The Fab 5 Loft Netflix
💥 (Afbeelding: LEGO)

Voor fans van Queer Eye: het gaat om de loft die de mannen gebruikten in Atlanta, bovenop de Fulton Cotton Spinning Company. Inclusief witte bakstenen muren, een rijkelijk gedecoreerde keuken, woongedeelte en een make-over-gedeelte.

Je eigen make-over

Het resultaat is 35 centimeter breed en 21 centimeter diep. Uiteraard krijg je de Fab 5 er zelf ook bij: de flamboyante Jonathan Van Ness, Antoni Porowski, Karamo Brown, Bobby Berk en Tan France. Tevens zit er een muzieklerares bij die je een make-over kunt geven.

Daarom zit ze ook twee keer in de doos: zo heb je haar voor en na de make-over. Ach, we hoeven het je waarschijnlijk niet eens uit te leggen. LEGO richt zich met deze set zeer specifiek op fans van de Netflix-serie. Overige LEGO-fans zullen deze set waarschijnlijk links laten liggen.

Prijs, beschikbaarheid en meer beeld

LEGO 10291 Queer Eye – The Fab 5 Loft gaat 190,99 euro kosten en wordt vanaf 1 oktober geleverd. Voorbestellen kan wel al.

LEGO 10291 Queer Eye – The Fab 5 Loft Netflix
💥 (Afbeelding: LEGO)
LEGO 10291 Queer Eye – The Fab 5 Loft Netflix
💥 (Afbeelding: LEGO)
LEGO 10291 Queer Eye – The Fab 5 Loft Netflix
💥 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.