Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 3 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO’s nieuwe 18+ set markeert nieuw begin voor Marvel

Na Star Wars krijgen ook iconische voertuigen uit Marvel-films de miniatuurbehandeling van LEGO. Maak kennis met LEGO Marvel 76295 The Avengers Helicarrier. Een uitdagende 18+ set met een prettig prijskaartje.

LEGO brengt vooral als het om Star Wars gaat gigantische Ultimate Collector-sets uit. Omvangrijke replica’s van ruimteschepen met een prijskaartje waar je U tegen zegt. Denk bijvoorbeeld aan deze Republic Attack Cruiser; supervet, schitterend, maar met een prijskaartje van 649,99 euro ook een stuk duurder dan bijvoorbeeld een Playstation 5.

LEGO Marvel 76295 The Avengers Helicarrier

Gelukkig is er sinds kort ook een mooi alternatief beschikbaar: Star Wars Starship Collection. Een reeks aan 18+-sets waarmee je op een beperktere schaal beroemde schepen uit de scifi-films na kunt bouwen. Nog steeds zeer gedetailleerd en met een museumwaardige standaard en informatieplaatje, maar dan gerealiseerd met een kleiner aantal steentjes en op een kleinere schaal. Daardoor hoef je ook niet een extra kamer leeg te ruimen om je favoriete sets kwijt te kunnen.

Voor Marvel-fans is er nu goed nieuws, want LEGO past diezelfde succesvolle strategie nu ook op superheldenfilms van Disney toe. Maak kennis met LEGO Marvel 76295 The Avengers Helicarrier. Een 18 centimeter hoge en 33 centimeter lange miniatuurversie van het vliegdekschip uit de Marvel-films.

Goud in handen

Met slechts 509 steentjes bouw je het iconische voertuig, inclusief de rotors die het geheel in de lucht houden en de landingsbanen waarmee S.H.I.E.L.D. direct in actie kan komen. Verder zitten er geen minifiguren of andere miniatuurvoertuigjes bij inbegrepen, maar dat neemt niet weg dat LEGO met deze set goud in handen heeft, als je het ons vraagt.

LEGO Marvel 76295 The Avengers Helicarrier
(Afbeelding: LEGO)

Het resulteert in een mooie, uitdagende build voor volwassenen die ook nog eens tof is om neer te zetten als eyecatcher, zonder dat je meteen een fortuin kwijt bent. We zijn nu al benieuwd naar de volgende Marvel-voertuigen die ongetwijfeld gaan volgen! LEGO Marvel 76295 The Avengers Helicarrier is nu te bestellen en wordt vanaf 1 augustus geleverd.

Check ook de nieuwe documentaire waarmee Netflix Star Wars-fans gaat foppen, of de nieuwe LEGO Star Wars-sets die eigenlijk illegaal zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.