Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 11 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO brengt je Marvel-droom uit met mega-set en 31 minifiguren

Maak kennis met LEGO Marvel 76269 Avengers Tower. Een set die je meeneemt naar het begin van het Marvel Cinematic Universe. En je leest het goed: 31 minifiguren!

The Marvels doet het op het moment van schrijven niet al te best op Rotten Tomatoes. De huidige phases van het Marvel Cinematic Universe zijn helaas een aaneenrijging van vooral teleurstellingen.

Marvel heeft het moeilijk

Dat hebben ze bij Marvel Studios ook door. Studiobaas Kevin Feige overweegt een complete reboot van het MCU. Inclusief het terugbrengen van Iron Man en Captain America. Terug naar die goede oude tijd. (Dan vergeten we gemakshalve even met een roze bril op dat elke MCU-fase wel zo zijn tegenvallers had).

Wat LEGO betreft hoef je niet op de beslissing van Feige te gaan wachten. Waar Marvel Studios de boel waarschijnlijk pas overhoop gaat gooien in 2026, met Avengers: The Kang Dynasty, doet LEGO dat nu al.

LEGO Marvel 76269 Avengers Tower

Maak kennis met LEGO Marvel 76269 Avengers Tower. Een negentig centimeter hoge set die je terugbrengt naar de eerste Avengers-film.

Of welke film je ook maar wil: er zitten maar liefst 31 minifiguurtjes (!) bij, bijna een record voor de Denen. Je moet helemaal terug naar de jaren 80 voor sets met meer figuurtjes. En dan zijn het alsnog speelfiguur-verzamelingen, in plaats van echte sets.

LEGO Marvel 76269 Avengers Tower
(Afbeelding: LEGO)

Iron Man, Hulk, Thor, Hawkey, Loki, War Machine, de lijst gaat maar door en door. Vrijwel elke grote Marvel-held ├ęn schurk is van de partij. Mooi detail: er zit zelfs een minifiguurtje van Feige bij. Dan heb je het wel gemaakt hoor!

2012-vibes met Loki

Je kunt de iconische Avengers Tower met 5201 stenen in elkaar zetten. Aan de zijkant zit een paneel dat je los kunt klikken, zodat je op elke verdieping je favoriete filmsc├Ęnes na kunt bootsen. Naast de toren zelf kun je ook de Quinjet bouwen, die op het dak geparkeerd kan worden. Ook LokiÔÇÖs Chariot en een Leviathan zijn aanwezig, voor de 2012-vibes.

Tot slot nog een tof detail: LEGOÔÇÖs andere grote Marvel-gebouwen, zoals Daily Bugle en Sanctum Sanctorum, kun je aan de onderkant vastklikken aan Avengers Tower, om zo je eigen Marvel-stad vol minifiguren te bouwen. Poah, laat die films maar zitten!

Los op Black Friday

Dan de grote klap: LEGO Marvel 76269 Avengers Tower gaat 499,99 euro kosten en is vanaf 24 november beschikbaar. Black Friday-cadeautje?

Over cadeautjes gesproken: check ook ons overzicht van de tofste Sinterklaas en kerstcadeautjes van LEGO onder de twintig euro. Tevens inclusief een aantal minifiguren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.