Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hebbedingen 17 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO dropt uitdagende Piramide van Gizeh-bouwset vol verrassingen

Van het Vrijheidsbeeld en de Taj Mahal tot de Big Ben en verschillende voetbalstadions. Menig iconisch bouwwerk is tegenwoordig ook in het assortiment van LEGO te vinden. Vanaf 1 juni komt daar nog een architectonisch wonder bij, namelijk de piramide van Gizeh.

Dat LEGO niet alleen voor kinderen is, maakt de Deense speelgoedfabrikant duidelijk met hun Architecture reeks. Dit zijn 18+ bouwsets die ook voor volwassen behoorlijk uitdagend kunnen zijn. Daarnaast zijn het bouwwerk die je met trots tentoon kunt spreiden in je huis. De nieuwe LEGO piramide van Gizeh is daarop zeker geen uitzondering.

LEGO Piramide van Gizeh vol mysterie

Met behulp van van bijna 1.500 LEGO-blokjes bouw je dit wereldwonder tot in detail na. Dat klinkt misschien niet heel bijzonder, want een piramide is toch niets meer dan een grote driehoek? Dat zou je denken, maar LEGO is erin geslaagd om de Grote Piramide van Gizeh bijna net zo interessant te maken als het origineel in Egypte.

LEGO Grote Piramide van Gizeh 18+
Een bouwset vol verrassingen (Afbeelding: LEGO)

Dit doen ze door je niet de gehele piramide te laten bouwen, maar een dwarsdoorsnede. Hierdoor is er aan de achterkant meer aandacht voor het gedetailleerde binnenwerk. Binnen de piramide vind je een netwerk van gangen en kamers vol geheimen en mysteries, net als in het echt. Ook kun je de buitenste laag optillen als een soort deksel. Daaronder vind je de Grote Piramide van Gizeh in aanbouw, compleet met kranen en ander gereedschap.

Aandacht voor details

Deze 18+ LEGO-set heeft dus meer te bedienen dan je op het eerst oog zou denken. Daarnaast is hij op prachtige wijze aangekleed met verschillende details. Zo ligt de Grote Piramide van Gizeh aan een rivier met bootjes en wordt hij omgeven door kleinere piramides, dodentempels, standbeelden van sfinxen, een obelisk en meer.

LEGO Grote Piramide van Gizeh 18+
Vol detials (Afbeelding: LEGO)

De complete bouwset bestaat 1.476 LEGO-steentjes. Daar ben je dus wel even zoet mee. Wanneer je de handleiding correct opvolgt, eindig je met een prachtige Grote Piramide van Gizeh van 20 cm hoog, 35 cm breed en 32 cm diep. Zoals gezegd is dat dus geen hele piramide, maar een dwarsdoorsnede. Wil je dit wereldwonder in volle glorie nabouwen? Dan kun je dat doen door twee van deze sets tegen elkaar te schuiven.

Kritiek op LEGO

Mocht je dat willen doen, dan wordt het misschien wel een duur grapje. Een enkele LEGO Grote Piramide van Gizeh kost namelijk al 139,99 euro. Mocht je meer willen weten over deze 18+ set of dit wereldwonder (vanaf 1 juni) bestellen, dan kan dat hier. Vanaf diezelfde dag is ook de LEGO Optimus Prime te bestellen, maar daar is wel de nodige kritiek op.

LEGO Grote Piramide van Gizeh 18+
Koop er twee voor een complete piramide (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.