Dennis Mons
Dennis Mons Rijk en Beroemd 17 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Nicolas Cage verkoopt zijn privé-eiland, waar hij niets mee deed

Het moge duidelijk zijn dat Nicolas Cage een zonderling is. Maar dat hij een privé-eiland heeft in de Bahama’s is wel extreem frappant. En dat hij er niks mee heeft gedaan helemaal.

De 58-jarige Amerikaanse acteur Nicolas Cage is nogal ‘anders’. Zo kocht hij een (gestolen) schedel van een Tyrannosaurus (die hij trouwens terug gaf aan Mongolië), een troetelinktvis van 150 duizend dollar (ruim 143 duizend euro) en meerdere gekrompen hoofden van Pygmeeën.

Belastingdienst niet blij met Nicolas Cage

Nicolas Cage staat er ook om bekend dat hij veel gebouwen en land in handen heeft. CNCB meldt dat hij bijvoorbeeld een huis in Newport Beach in Californië heeft, ter waarde van 24 miljoen euro. Daarnaast ‘woont’ de man in Europa in twee kastelen ter waarde van 9,5 miljoen euro en 2,2 miljoen euro.

Nicolas Cage Lalaurie Mansion
Gezellig samenwonen met spoken. (Afbeelding: TripAdvisor)

Ook heeft hij de LaLaurie Mansion gekocht in New Orleans. Het gerucht doet de ronde dat het ‘t meest behekste huis van de Verenigde Staten is. Nic moest echter een aantal van zijn bezittingen verkopen, vanwege gedonder met de belastingdienst. De Internal Revenue Services (IRS) klopte op zijn deur vanwege belastingontduiking over zijn eigendommen. De rekening was ruim 6 miljoen euro.

Welkom op zijn verlaten privé-eiland

Dat doet niets af aan het feit dat Nicolas Cage nog altijd zijn eigen privé-eiland heeft. Hij kocht het in 2006 voor slechts 3 miljoen dollar.

Nicolas Cage, prive-eiland
Mocht je een eiland zoeken voor jezelf, Nicolas Cage biedt de zijne aan (Afbeelding: Private Islands Online)
Nicolas Cage, prive-eiland
Een blik van de andere kant (Afbeelding: Private Islands Online)
Nicolas Cage, prive-eiland
En van nog weer een andere kant (Afbeelding: Private Islands Online)

De prachtige plek heet Leaf Cay, ligt in de Exumas in de Bahamas en is ongeveer 121.405 vierkante meter groot. De plek heeft drie afzonderlijke stranden en een klein meer. Het frappante is echter dat Nicolas Cage er nooit iets gebouwd heeft. Geen huisje, zelfs geen hutje.

De kans bestaat dat Cage er sowieso nooit een nacht geslapen heeft. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij er aangelegd met een van zijn jachten. De rust zal hem hebben bevallen.

Woon op Leaf Cay(g)e-eiland

Dat de acteur nooit heeft gebouwd op zijn eiland is voor ons een voordeel. Leaf Cay staat namelijk te koop. Voor een kleine 7,5 miljoen dollar is deze fantastische plek van jou. En kan je wellicht zelf met de Oscar-winnende acteur een tour doen, zoals in The Unbearable Weight of Massive Talent.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.