Stijn Kuster
Stijn Kuster Hebbedingen 17 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze party-onderzeeër transformeert tot jacht voor de afterparty

Vergeet dat superjacht of die luxe villa. Deze onderzeeër is het nieuwe speeltje voor de rijken onder ons. De fabrikant U-Boat Worx noemt gevaarte UWEP, dat staat voor Under Water Entertainment Platform.

Het interieur van de onderzeeër kan verschillende gedaantes aannemen. Zo is de UWEP geschikt voor grote feesten, een casino-avondje, een conferentie, een bruiloft en een luxe diner.

Party- onderzeeër voor 120 man

In de onderzeeër kun je maximaal 120 man uitnodigen op een oppervlak van 1.615 vierkante meter. Eenmaal aan boord zak je af tot 200 meter onder water. Hier breng je vervolgens maximaal 18 uren door met de hele feestgroep.

Onderzeeër, feest, superjacht, jacht
(Afbeelding: U-Boat Worx)

Onder water zie je door veertien grote ramen de vissen om je heen zwemmen. In de nacht zorgt de buitenverlichting ervoor dat je nog iets van de donkere zee ziet. Dat moeten wel leuke feestjes zijn aan boord.

Ook een jacht, voor de afterparty

Boven water doet de onderzeeër het overigens ook prima als jacht. Als je naar het oppervlak bent gekomen, is er een zonnedek om heerlijk op te chillen of nog even door te feesten tijdens een afterparty.

Onderzeeër, feest, superjacht, jacht
(Afbeelding: U-Boat Worx)

De onderzeeër is volledig elektrisch en vaart 18 uren op de volgeladen 1200 kWh accu. Dit betekent dat de batterijen bijna 15 keer zoveel capaciteit hebben als die van een Tesla Model 3 Performance (82 kWh).

Niet vreemd, want de batterijen moeten systemen als airconditioning en verlichting voorzien van elektriciteit. Daarbij voorziet het accupakket vier 40 kW motoren, die gebruikt worden om verticaal te bewegen, en vier 80 kW motoren, die zorgen voor de horizontale voortstuwing, van stroom.

(Afbeelding: U-Boat Worx)

Aan het wateroppervlak vaart het jacht zo’n 3 knopen (5,6 kilometer per uur). Onder het wateroppervlak gaat UWEP 2,5 knopen (4,6 kilometer per uur).

De prijs van UWEP is nog niet bekend

De UWEP is volgens U-Boat Worx al in productie. Wanneer we de party-onderzeeër gaan zien, is vooralsnog onbekend. Ook de prijs van het bouwwerk, of de prijs voor een eenmalige duik, is nog onduidelijk. Een goedkoop uitje zal het in ieder geval niet worden.

Onderzeeër, feest, superjacht, jacht
(Afbeelding: U-Boat Worx)

Liever een 3D-geprint jacht? Check dan dit Rotterdamse bouwwerk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.