Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Laatste kans op Netflix: 5 geniale films die na kerst verdwijnen

Je hebt nog tot net iets na kerst om de onderstaande films, stuk voor stuk klassiekers, op Netflix te kijken. Zo is het je laatste kans op twee parels van Quentin Tarantino.

Waar Netflix maandelijks een karrenvracht aan nieuwe films en series produceert, koopt de streamingdienst ook nog altijd titels van andere partijen. Dit gaat dan om tijdelijke licenties, waardoor het een komen en gaan is van topfilms.

Laatste kans op Netflix: films verdwijnen na kerst

Een duidelijk overzicht van titels die verdwijnen, vind je niet op de homepage van Netflix zelf. Dus houden we je hier op de hoogte. Tijd om een van de onderstaande films nog vlug even te kijken.

1. Django Unchained (2012)

Te beginnen met Django Unchained, de film waarin Quentin Tarantino op geheel eigen manier zijn licht laat schijnen op het slavernijverleden. Een voormalige slaaf (Jamie Foxx) en een Duitse premiejager (Christoph Waltz) bundelen hun krachten in het wilde westen. Samen gaan ze op zoek naar de meest gezochte criminelen en de vrouw van de slaaf.

Laatste kans: Django Unchained is tot en met 30 december 2022 te zien op Netflix.

2. The Holiday (2006)

Het is sowieso lekker om romantische komedies te kijken in de kerstperiode, maar The Holiday steekt ver boven alle ander romcoms uit. Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse vrouw met een druk leven. Iris (Kate Winslet) is een Engelse vrouw die de moed heeft opgegeven in de liefde. Als ze elkaar online via een site voor woningruil ontmoeten, besluiten ze voor een periode van twee weken van huis en leven te wisselen. Al snel raken ze met leuke mannen aan de praat. Maar zal het einde van hun vakanties tijdens kerst ook het einde van hun relaties betekenen?

Laatste kans: The Holiday is tot en met 31 december 2022 te zien op Netflix.

3. American Gangster (2007)

American Gangster is een heerlijke misdaadfilm, geïnspireerd op het leven van Frank Lucas, een succesvolle heroïnehandelaar die na zijn veroordeling de politie hielp. De hoofdrol wordt op sublieme wijze ingevuld door Denzel Washington.

Laatste kans: American Gangster is tot en met 31 december 2022 te zien op Netflix.

4. Spider-Man: Homecoming (2017)

Spider-Man: Homecoming is de eerste standalone film binnen het MCU, met Tom Holland als Peter Parker. Na zijn ontmoeting met de Avengers in Captain America: Civil War (2016) keert Peter Parker onder begeleiding van zijn nieuwe mentor Tony Stark terug naar huis, waar hij woont bij zijn tante May en net als iedere andere vijftienjarige dagelijks naar school moet. Hoewel hij zich verheugt op missies met de Avengers, acht Stark hem hier nog niet klaar voor. Toch zal hij op een gegeven moment in actie moeten komen.

Laatste kans: Spider-Man: Homecoming is tot en met 31 december 2022 te zien op Netflix.

5. Kill Bill: Vol. 2 (2004)

Het even goede vervolg als deel 1 van Kill Bill verdwijnt ook. Wederom een meesterwerk van Quentin Tarantino, met Uma Thurman in de hoofdrol. The Bride vervolgt haar zoektocht naar wraak tegen haar voormalige baas en minnaar Bill, de teruggetrokken uitsmijter Budd en de verraderlijke, eenogige Elle.

Laatste kans: Kill Bill: Vol. 2 is tot en met 25 december 2022 te zien op Netflix.

Check hier welke films en series er allemaal zijn bijgekomen op Netflix in december 2022.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.