Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's 24 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

De laagste auto ter wereld die wordt bestuurd door een mens

Dames en heren, maak een heel diepe buiging, hier is de laagste auto ter wereld. En hoewel het onmogelijk lijkt, wordt de wagen toch echt bestuurd door een mens.

Er wordt regelmatig geschreven over de snelste of de duurste auto ter wereld. De laagste auto hadden we nog nooit iemand over gehoord, maar dankzij Carmagheddon weten we dat dit ook iets is om na te streven.

De laagste auto ter wereld

Als je een auto koopt, let je normaal gesproken op zaken als beenruimte en comfort. Nou, bij deze auto moet je blij zijn als je er überhaupt in past. Maar het kan, zo is bewezen met bewegende beelden. Carmagheddon, een Italiaans collectief dat auto’s modificeert, heeft de laagste auto ter wereld gemaakt. En ondanks zijn onconventionele uiterlijk is de wagen door een mens te besturen.

fiat panta, laagste auto ter wereld
(Afbeelding: Carmagheddon)

De kleine auto is een gedeconstrueerde Fiat Panda en is opgepikt bij een lokale sloperij. Na heel wat gesloop en gesleutel, bleven alleen het bovenste deel van de deur, de ramen en de motorkap over. De rest blijkt simpelweg niet nodig. Althans, als je genoeg hebt aan 1,5 centimeter bodemvrijheid.

‘One Wheel Drive’ Fiat Panda

Het resultaat is allesbehalve een 4×4, want deze Fiat Panda van Carmagheddon is een heuse ‘One Wheel Drive’. Uiteindelijk ziet het er behoorlijk surrealistisch uit als de laagste auto ter wereld langs rijdt. De auto is, zoals je in de video ziet, alleen niet geschikt voor heel lange ritten. Er bestaat trouwens wel een elektrische 4×4 Fiat Panda, maar dat terzijde.

Meer projecten als de laagste auto van Carmagheddon bekijk je via YouTube, Instagram of TikTok.

Hoogste IQ

Ben je meer van de functionaliteit? Check dan de goedkoopste EV ter wereld en wat je ervoror krijgt. En ben je meer van het hoogste dan laagste? Deze autorijders hebben het hoogste IQ en BMW scoort bedroevend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.